تبلیغات

تبلیغات در دنیای تجارت (پارت 2)

تبلیغات و تجارت

در پارت اول این مقاله پس از معرفی تبلیغات، برخی از اصول تبلیغاتی از جمله بهره مندی از شعار تبلیغاتی را بیان نمودیم. در این مقاله در راستای مقاله پیشین قصد داریم موارد دیگری که در تبلیغات اثرگذار می باشند را بررسی نماییم. این موارد به طور کلی عبارتند از:

  1. برندینگ
  2. مارکتینگ
  3. کمپین تبلیغاتی
  4. بازدهی در زمان
  5. هدفمندی تبلیغات
  6. دستورالعمل ها
  7. رسانه
  8. و …

 برندینگ

هدف برندینگ بالا بردن جایگاه احساسی و عاطفی یک محصول و یا برند تولید کننده آن می باشد. در این صورت این محصول از اعتبار و ارزش بیشتری نزد مخاطبان و مشتریان بهره خواهد برد. امروزه برندینگ یک هنر می باشد. در این هنر تکنیک هایی وجود دارد که به برتری یک برند و افزایش شهرت و اعتبار آن در بازار می انجامد. بالا رفتن شهرت و اعتبار یک محصول باعث فروش بهتر و حتی گران تر شدن آن محصول خواهد شد. این روش یکی از بهترین و هوشمندانه ترین شیوه های تبلیغاتی در دنیای تجارت می باشد.

تصور برخی از مردم از برندینگ تنها برگزیدن یک لوگوی زیبا و گیرا می باشد. اما برندینگ تنها به انتخاب یک لوگو خلاصه نمی شود. در واقع برندینگ مسیری است که شما به وسیله آن مشتریان خود را به سمت محصولاتتان رهنمون خواهید کرد. استفاده از برندی خاص و متمایز به کسب و کار شما شخصیت می دهد و موجب تمایز شما از سایر رقبا خواهد شد. به عنوان یک مثال ساده می‌توان گفت چاپ بنرهای تبلیغاتی برخی از برندها که اغلب از سلبریتی ها بهره می برند، نوعی از برندینگ محسوب می‌شود.

مارکتینگ

مارکتینک یکی از بخش های مهم هر سازمانی می باشد. این بخش که به فعالیت های بازاریابی یک کمپانی مربوط می شود هدفی جزء بالا بردن فروش محصولات ندارد. در واقع مارکتینگ تمام فعالیت های یک شرکت را به یک سو سوق می دهد و آن چیــزی جزء فروش بالاتــر و بیشتــر محصــولات نمی باشد. بازاریابی یا همــان مارکتینگ یک فرآیند مدیریتی می باشد و لازمه آن برخورداری از روابط اجتماعی مناسب می باشد. در این بخش تمامی سازمان ها و گروه های فروش به تامین نیازها و خواسته های خود و مخاطبان خود می پردازند.

اگرچه برندینگ از مارکتینــگ متفاوت می باشـد اما هر دوی آن ها فعالیت هایی در راستای فروش بیشتر و کسب سود بیشتر برای سازمان ها می باشند. برندینگ هدفی جزء اعتبارسازی نزد مخاطب ندارد تبلیغات این حوزه در راستای قول هایی است که به مشتریان داده می شود. اما مارکتینگ به بخش عرضه محصول و خدمات مرتبط می باشد و وظیفه اصلی آن اثبات وفاداری سازمان به قول هایی است که در بخش برندینگ بیان می شوند. شاید بتوان معرفی درست و کامل از محصولات و خدمات یک شرکت را به کمک چاپ کاتالوگ حرفه ای قسمتی از یک مارکتینگ دانست.

کمپین

کمپین تبلیغاتی به برنامه ی جامع و کامل تبلیغاتی گفته می شود که برخی از سازمان ها برای خود برمیگزینند. در این کمپین ها اهـداف و برنامه هــا از پیش تعییــن می شــوند و برنامــه ی تمام امــور دقیــق و حساب شــده مــی باشد. هــدف هر کمپینی بالا بردن تعــداد مخاطبــان و علاقه مندان می باشد. احتمالا شما نیز در دوران انتخابات لغت کمپین را به کرات شنیده اید. هدف کمپین های تبلیغاتی در زمــان انتخابات نیز چیزی جزء جــذب مخاطــب و بالا بردن آرا نمــی باشد. جامــع بودن کلیــه فعالیت های تبلیغـاتی در کمپیــن در واقع به معنی انجام یک سری برنامه های هدفمند و از پیش تعیین شده می باشد. در واقع هر کمپینی لازم است موارد زیر را به طور کلی در دستور کار خود قرار دهد:

  1. هدف کمپین مشخص باشد.
  2. مخاطب تعیین شده باشد.
  3. پیام مناسب کمپین مشخص باشد.
  4. زمان بندی فعالیت تبلیغاتی کمپین دقیق باشد.
  5. بودجه مناسب از قبل معین و تهیه شده باشد.
  6. و ….

زمان تبلیغات

زمان از عناصر مهم در زمینه تبلیغات می باشد. این که تبلیغ یک شرکت در چه بازه زمانی پخش گردد بسیار حائز اهمیت می باشد. در واقع فصل، ماه، روز و حتی ساعتی که تبلیغات پخش می شوند مهم است و عدم توجه به آن باعث می شود یک آگهی تبلیغاتی به حداکثر پتانسیل خود نرسد و به طور کلی یک تبلیغ به جای سودآوری بیشتر به دلیل پخش در زمان نامناسب موجب ضرر کمپانی سفارش دهنده شود. در زمان بندی پخش و انتشار یک آگهی تبلیغاتی توجه نمودن به موارد زیر می تواند راهنمای مفیدی باشد:

  1. زمان انتشار تبلیغ برای اولین بار
  2. بازه زمانی انتشار آگهی
  3. تعداد و تکرار پخش یک آگهی در هر بازه زمانی
  4. و …

تمامی موارد فوق بستگی به استراتژی تبلیغاتی آن کمپانی یا سازمان دارد. با این حال شرکت‌ها لازم است مواردی که ممکن است باعث آسیب زدن به تبلیغات آن سازمان شود را گوشزد نمایند. به طور کلی تبلیغات امری مداوم و تقریبا همیشگی می باشد. از این رو بهتر است بازه زمانی که برای انتشار تبلیغات خود در نظر می گیرید، بلند مدت باشد. استراتژی تبلبغاتی خود را بر مبنای نوع محصول و اهداف آن برنامه ریزی نمایید. استفاده از زمان نمایشگاه های بین المللی و تبلیغات هدفمند در آن از جمله استفاده از سازه های نمایشگاهی مانند چاپ استند رول آپ و یا استند پاپ آپ نمایشگاهی، بهرمندی از هدایای تبلیغاتی و ارائه مناسب محتوا به کمک چاپ بروشور تبلیغاتی می‌تواند بسیار موثر باشد.

تبلیغات هدفمند

هدف مهمترین اصل در هر پروژه کاری و غیــرکاری می باشد. داشتن هدفی واضح و مشخص شما را در مسیر مناسب قرار می دهد. در صنعت تبلیغــات و پروســه های تبلیغــاتی نیــز این قاعــده وجــود دارد. در واقــع برخــورداری از هــدفی مشخــص مهــمترین اصــل در فعــالیت های تبلیغــاتی می باشد. اما تنها زمانی می توانید هدف خود را به درستی انتخاب نمایید که اطلاعات کافی داشته باشید. مخاطبان هر تبلیغ جامعه هدف را تشکیل می دهند. پس از شناسایی جامعه هدف لازم است به مقدار کافی از این جامعه اطلاعات به دست آورید. به طور کلی دسترسی به اطلاعات زیر می تواند راهنمای خوبی برای ارائه یک تبلیغ مناسب باشد:

  1. سنجش میزان آگاهی و سواد مخاطبان
  2. توجه نمودن به رنج سنی مخاطبان
  3. نیازها و خواسته های مخاطبان
  4. موقعیت مکانی و جغرافیایی مخاطبان
  5. سطح فرهنگ اجتماعی مخاطبان
  6. و …

به دست آوردن اطلاعــات فوق راهنمـــای شما خواهــد بود و می توانید با آنالیز نمــودن آن ها به بالا بردن کیفیت تبلیــغ خود کمک شایانــی نمایید. عــلاوه بر آن مــوقعیت مکانـی و زمانی مخاطبــان نیـــز در ارائه این تبلیغات تاثیرگــذار خواهنــد بود. به طــور نمــونه زمانی که می خواهیــد برای دانش آموزان تبلیغات نمایید باید ساعتی را انتخاب نمایید که آن ها در منزل باشند و بتوانند نام برند شما را مشاهده نمایند.

قوانین و دستورالعمل ها

هر کشور یا ایالتی برای خود قوانینی دارد. در صنعت تبلیغات نیز قوانین و دستورالعمل هایی وجود دارد که رعایت آن ها الزامی می باشد. برخی از این قوانین در اغلب جوامع رعایت می شوند و حکم قوانین بین المللی را دارند. اما برخی دیگر مختص به کشوری خاص و یا حتی ایالتی از یک کشور می باشند. یکی از قوانین بین المللی که در اغلب جوامع به آن احترام می گذارند قانون کپی رایت می باشد. این قانون حق انحــصاری برای ناشــر یک اثر در نظر می گیــرد به گــونه ای که هیچ ناشــر دیگــری حق استفاده از آن را در پروسه های تبلیغاتی خود ندارد.

علاوه بر قوانین بین المللی دستورالعمل هایی نیز وجود دارند که تنها در یک یا چند کشور اجرا می شوند. رعایت این قوانین در کشور مورد نظر ضروری می باشد اما ممکن است در کشوری دیگر آن قانون وجود نداشته باشد و انجام آن فعل آزاد باشد. موارد زیر نمونه هایی از این قوانین می باشند:

  1. در انگلستان تبلیغات توتون ممنوع می باشد.
  2. در کشور فرانسه تبلیغات مشروبات الکلی به هر شکلی ممنوع می باشد.
  3. در ایران نیز تبلیغات مشروبات الکلی مانند خرید و فروش آن ممنوع می باشد.
  4. و …

رسانه های تبلیغاتی

تبلیغات بدون رسانه مفهومی ندارند. زمانی که شما قصد انجام یک فعالیت تبلیغاتی دارید نیاز به بستری برای نشر آن خواهید داشت. آن بستر چیزی جزء رسانه نخواهد بود. رسانه ها به طور کلی ابزار و بستری می باشند که پیام را از فرستنده می گیرند و به گیرنده منتقل می نمایند. رسانه تعاریف و انواع گوناگونی دارد اما عموما رسانه ها به سه دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. رسانه های حسی که به زمان و مکان وابسته می باشند.
  2. رسانه های شناختی که نمایانگر تصویر، زبان، خط و موسیقی می باشند.
  3. رسانه های تخصصی انتقال مانند رادیو و تلویزیون و …

دسته سوم مناسب ترین رسانه به منظور انتقال پیام های تبلیغاتی می باشد. رادیو به عنوان یک رسانه شنیداری و تلویزیون و اینترنت و مجلات و … به عنوان رسانه های دیداری بهترین بستر را برای شما فراهم می آورند. استفاده صحیح و هوشمندانه از رسانه های گوناگون جهت ارائه تبلیغــات می توانــد موفقیــت سازمــان شمــا را تضمیــن نماید. البتــه فراموش ننمایید تبلیغات شما بایســت متناســب با محصولی که ارائه می دهید و با توجه به بازار مخاطبان آن محصول عرضه گردد.

کانون صبح آگهی با انتشار آگهی نامه های تبلیغاتی و چاپ و نشر انواع تبلیغات و ساخت تیزرهای تبلیغاتی شبکه های اجتماعی و … یک رسانه تبلیغاتی می باشد که قادر است پیام های تبلیغاتی شما را در ابعاد گسترده و به صورت کاملا هدفمند به نمایش بگذارد..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *