تبلیغات

تبلیغات جهانی و کلیشه ها

تبلیغات جهانی و بازاریابی

بازاریابی جهانی

اصولا تمام شرکت ها و کمپانی ها در آغاز راه به دنبال جذب مخاطب از محیط اطراف خود بوده اند. به طور نمونه یک کارخانه تولید نوشابه ابتدا محصولات خود را در شهر و کشور خود ارائه می نماید و پس از آن به فکر صادرات محصول و توسعه کسب و کار می افتد. تبلیغات نیز به همین ترتیب طبقه بندی می شوند. تبلیغات و بازاریابی نیز مانند اهداف یک کمپانی لازم است پله های طرقی را یکی یکی و به ترتیب طی نمایند. در این طبقه بندی تبلیغات داخلی آغاز پروسه تبلیغاتی و تبلیغات جهانی انتهای آن می باشد. این مراحل به طور کلی عبارتند از:

  1. تبلیغات داخلی
  2. صادرات
  3. تبلیغات بین المللی
  4. تبلیغات چند ملیتی
  5. تبلیغات جهانی

در این مقاله همچنین قصد داریم در مورد یکی از مشکلات صنعت تبلیغات که کلیشه ها می باشند نیز صحبت نماییم و به طور دقیق تر مسائل زیر را بررسی نماییم:

  • بازاریابی جهانی
  • تبلیغات جهانی
  • تبلیغات جهانی آنلاین
  • تکنولوژی تبلیغات
  • صنعت تبلیغات
  • اهداف تبلیغات جهانی
  • اصول تبلیغات جهانی
  • وفاداری در تبلیغات
  • کلیشه ها
  • استفاده ناخواسته از کلیشه
  • سوء استفاده از کلیشه
  • مبارزه با کلیشه
  • کلیشه جنسیتی
  • و …

تبلیغات داخلی

تبلیغـــات داخلی همان طـــور که در پاراگـــراف پیــش مطرح شد آغاز راه تبلیغـــات و تبلیغات جهانی می باشـــند. هر کمپانـــی در ابتدای راه نیاز به صرفه جویی در هزینه های اولیه دارد. از این رو عموما تبلیغات ارزان تر را انتخاب می نمایند. تبلیغاتی ارزان تر می باشد که در سطح کوچکتری توزیع شود. تبلیغــات داخلـــی در واقع ارزان ترین نوع تبلیغـــات می باشـــد که جهت معـــرفی محصولات در نزدیکــی شما به کار می رود. تبلیغات داخلی می تواند تبلیغات در یک محله یا چند محله باشد. حتی می تواند تبلیغات و بازاریابی در سطح یک شهر، چند شهر و یا کشور باشد. این نوع تبلیغات به نسبت وسعت و گستردگی ای که نهایتا ایجاد می نماید از ابزار های تبلیغاتی زیر بهره می برد.

  1. تبلیغات چاپی مانند: تراکت، بروشور، کاتالوگ و …
  2. تبلیغات نمایشگاهی
  3. مجلات
  4. آگهی نامه
  5. روزنامه
  6. تیزر شبکه های اجتماعی
  7. تبلیغات محیطی مانند بیلبورد
  8. آگهی و پیام های بازرگانی جهت پخش در کانال های تلویزیونی
  9. و ….

کانون چاپ و تبلیغات صبح آگهی با سابقــه ای درخشــان و امیــد بخــش در صنعـــت تبلیغـــات امـــروز قادر به ارائه اغـــلب ابزارهـــای تبلیغاتـــی فوق می باشد. این کانون همچنین جهت بالا بردن رفاه حال مخاطبین خود سایتی فروشگاهی طراحی نموده تا مخاطبان بتوانند با مراجعه به آن انواع محصولات را مشاهده نمایند و در صورت صلاح دید ثبت سفارش نمایند.

صادرات

  • قدم دوم در تبلیغات و بازاریابی جهانی و رسیدن به قله های مرتفع اقتصاد صادرات می باشد.
  • صادرات اولین حرکت یک کمپانی برای عبور از مرزهای یک کشور می باشد.
  • صادرات می تواند سرنوشت یک شرکت یا سازمان را دگرگون نماید.
  • این ابزار تجارت علاوه بر بالا بردن سود یک کمپانی برای کشور مبدا نیز مفید می باشد.
  • در واقع صادرات ارز را وارد کشور می نماید و کمک حال اقتصاد کشور مبدا می شود.

اما همانطور که شما برای شناساندن محصولات و برند خود به مخاطبان در داخل کشور نیاز به انجام تبلیغات داشتید. جهت به دست آوردن بازار کشورهــای مقصـــد نیـــز نیاز به ابــزارهای تبلیغاتی غیر قابل انکار می باشد. لذا تبلیغات شما وارد فاز جدیدی خواهد شد که همان صادرات می باشد. در این فاز بازار هدف شما تغییر کرده است لذا لازم است شما نیز تکنیک های تبلیغاتی خود را تغییر نمایید. نوع تبلیغات صادراتی بسته به بازار مقصد متفاوت می باشد و لازم است مطالعه ای دقیق همراه با جمع آوری اطلاعات در این زمینه صورت گیرد.

تبلیغات بین المللی

پس از صادرات محصول تبلیغات و بازاریابی بین المللی راه شما را جهت رقابت در بازار های خارجی مشخص می نماید. این ابزار تبلیغاتی به شما کمک می کند بازار هدف خود را بهتر بشناسید و مخاطبان آن را جذب محصولات خود نمایید. تبلیغات بین الملی نوع کوچکتری از تبلیغات جهانی می باشد و شما در صورت موفقیت در این روش تبلیغاتی می توانید به ابعاد وسیعتر آن که همان تبلیغات جهانی می باشد امیدوار باشید.

تبلیغات چند ملیتی

گاهی شما محصولات خود را تنها به یک کشور صادر نمی کنید. بلکه آن ها را به چندین کشور یا چندین ملیت مختلف ارسال می نمایید. در این حالت لازم اســت تبلیغـــات خود را گستــرش دهیــد و در زمینه فرهنگــی این ملیت ها اطلاعاتی داشته باشید تا شما را در جلب رضایت مخاطبان آن ها یاری نماید. در این مرحله لازم است آگهی های بازاریابی خود را بر اساس فرهنگ ملت های گوناگون بسنجید و از آنها در جایگاه مناسب و درخور استفاده نمایید.

تبلیغات جهانی

تبلیغــات و بازاریابــی جهانـــی را می توان آخـــرین پله در راه رسیــدن به بازارهای جهانــی دانســت. زمانی که محصـــولات شما در ســرتاســـر دنیا پخش می شوند و از تمام دنیا مخاطبینی دارید که به محصولات شما جذب شده اند دیگر شما به بازه مشخصی از مخاطبان محدود نمی باشید بلکه لازم است برای تمام دنیا آگهی های تبلیغاتی خود را بسازید و عرضه نمایید. این تبلیغات باید به تمام زبان های دنیا و در غالب فرهنگ و رسوم ملیت های مختلف ساخته شوند تا در جذب مخاطب موفق تر عمل نمایند. اغلب تبلیغات جهانی از طریق کانال های بین المللی ماهواره که در سرتاسر دنیا مخاطــب دارند پخـش می گردد. نوع دیگــری از این تبلیغـــات در سایـــت ها و شبـــکه هــای مجـــازی بین المللـــی که پر طرفـــدار می باشند عرضه می گردند.

تبلیغات جهانی به طور کلی دارای اصولی می باشد که بازاریابان صنعت تبلیغات لازم است همواره به آن ها توجه نمایند. این اصول به ترتیب عبارتند از:

  1. ایجاد نام تجاری در ذهن مخاطب در حین صحبت کردن در آگهی
  2. توسعه اقتصاد با استفاده از ایده های خلاقانه
  3. به حداکثر رساندن تاثیر تبلیغات داخلی و محلی
  4. افزایش سرعت پیاده سازی فرایند تبلیغات
  5. عرضه محصولات و هماهنگی کلیه امور تبلیغاتی
  6. و …
در بازاریابی و تبلیغات جهانی نیاز به رویکردی حرفه ای می باشد که بر پایه اصول زیر استوار می باشد:
  1. صادرات ایده های خلاق و گسترش آنها
  2. تولید ایده های خلاقانه
  3. استفاده از ایده های وارداتی بهینه و برگزیده
  4. و …

تبلیغــــات و بازاریابـــی بدون تحقیقات راهــــی جزء شکست نخواهـــد رفت. تحقیقــــات تبلیغاتــــی در واقع کلید موفقیـــــت یک آگهی در هر ابعادی می باشد. از لحاظ تئوری و آماری چندان فرقی ندارد تبلیغات شما در چه زمینه ای می باشد و بازار هدف آن از چه گستردگی ای برخوردار است. نکته قابل اهمیت انجام تحقیقات میدانی قبل از ساخت هرگونه تیزر یا آگهی تبلیغاتی می باشد. تبلیغات و بازاریابی جهانی اگرچه از ابعاد وسیعی بهره مند شده است اما نهایتا از اصول اولیه ای تبعیت دارد که در ساخت هرگونه تبلیغی در هر ابعادی استفاده می شود.

تکنولوژی

امروز صنعت تبلیغات و بازاریابی بسیار تغییر نموده است. در واقع رواج انواع گوشی های هوشمند و و استفاده مداوم از اینترنت توسط مخاطبان صنعت تبلیغات را وارد عرصه دیجیتال مارکتینگ نمود و بازاریابی آنلاین سر و شکل تازه ای به خود گرفت. اگرچه تبلیغات همچنان به روش های سنتی و غیر دیجیتالی از طرفداران زیادی بهره می برد. اما رشد چشم نواز صنعت تبلیغات آنلاین را نیز نباید نادیده گرفت. به طور نمونه هواپیماهای بدون سرنشینی ساخته شده اند که دارای صفحه نمایش هایی می باشند که تنها جنبه استفاده تبلیغاتی دارند.

اهداف تبلیغات جهانی

هدف از تبلیغات جهانی، اطلاع رسانی به مصرف کنندگان در سرتاسر دنیا می باشد. شرکت ها با استفاده از این ابزار محصولات خود را در جای جای دنیا معرفی می نمایند و هدفی جزء متقاعد نمودن مشتریان ندارند. آن ها می خواهند مشتریان خود را متقاعد سازند که ارائه دهنده بهترین و با کیفیت ترین نوع محصولات خودشان می باشند.

وفاداری در تبلیغات

تبلیغات جهانی راه دیگری برای بازاریابی و تبلیغات می باشد. این نوع تبلیغات بر پایه اطلاعات فرهنگی و مکانی مشتریان و پیش بینی فروش محصولات در بازار های رقابتی برنامه ریزی می شوند. فروش یک محصول در صورت برخورداری از کیفیتی مطلوب می تواند نظر مخاطبان تازه را جذب نماید و آن ها را نسبت به برند شما علاقه مند نماید. این علاقه مندی حس وفاداری آنها به برند شما را افزایش می دهد. تبلیغات صحیح در کنار کیفیت محصـــول ابزاری جهت به دست آوردن رضــایت مشتـــریان می باشند که اگر اصولـــی انجام گیرنـــد برند شـــما صاحب مشتـــریان وفـــاداری می شود که دائما از محصولات شما استفاده می نمایند.

کلیشه در تبلیغات

  • کلیشه در واقع تفکرات قالبی را می گویند که به مرور زمان شکل می گیرند.
  • این تفکرات متاسفانه اغلب در حال تقویت می باشد.
  • برخی از جوامع به این کلیشه ها ایمان دارند و برخی سعی در مقابله با آن ها می نمایند.
  • کلیشه ها در تبلیغات نیز رواج زیادی دارند.
  • اکثر سازندگان تبلیغات جهانی و برون مرزی حداقل به استفاده از یک کلیشه در تبلیغات خود می پردازند.
  • آنها خواسته یا ناخواسته اقدام به استفاده از کلیشه های غلط می نمایند.

آگهی های بازرگانی تلویزیونی که عموما در میان برنامه های محبوب تلویزیون پخش می شوند عمدتا از بینندگان زیادی بهره می برند و تاثیر به سزایی در افکار عمومی یک جامعه می گذارند. لذا ابزاری مناسب جهت ترویج اخلاق و فرهنگ اجتماعی می باشد. اما استفاده نابجا و مغرضانه از آن می تواند آسیب های اجتماعی زیادی به جوامع و مردم آن وارد نماید.

آگهـــی های تجـــــاری متاسفـــانه به طور محســـوس و نامحســــوس این کلیشـــه ها که اغلب مورد پسنـــد قشــــری خاص از جامعـــه می باشند را استـــــفاده می نمایند تا مخاطب را جذب محصولات خود نمایند. ترویج این کلیشه در تلویزیون اگرچه از نظر کمپانی های سفارش دهنده آگهی جنبه تجاری و اقتصادی دارد اما از لحاظ فرهنگی و اجتماعی به ضرر اغلب مردم یک جامعه می باشد. از این رو برخی از انجمن های مبارز شکل گرفته اند که در زمان برخورد با این آگهی ها اقدام به نفی آن ها می نمایند و جهت از بین بردن این کلیشه ها اقدام می نمایند.

مبارزه با کلیشه ها

انجمــن های مبارزه حقـــوق زنان از انجمن هایی می باشنـــد که همواره مخالفـــت خود را از این کلیشـــه ها اعلام داشتـــه اند. این انجمن ها که وظیفه اصلی آن ها دفاع از حقوق زنان و برقراری برابری اجتماعی میان زن و مرد می باشد، اغلب آگهی های تجاری که در آن ها زنان را در حال انجــــام امـــوری کلیشـــه ای قــــرار می دهنـــد و نگاهی جنسیتـــی به آن ها دارنــد را به شـــدت محکـــــوم می نمـــــایند و انتقــــادات شــــدیدی از آن ها می نمــــایند. عموم کلیشه هایی که در ارتباط با جنسیت افراد می باشد در این آگهی ها ذهنیت و نگرشهای هدفمندی را ایجاد می نمایند.

به طور نمونه برخی از این آگهی ها مردان را در حال انجام کارهایی نشان می دهند که اغلب این کلیشه ها آن ها را کارهای مردانه می پندارند و یا به طورعکس برخی از امور مانند آشپزی که در جامعه ما به کاری زنانه شهرت دارد یکی از کلیشه هایی است که در آگهی های تلویزیونی مشاهده می شود.

این آگهی ها با طبیعــی نشـــان دادن این کلیشـــه ها سعـــی در ترویــــج آن ها دارند و قصـــد دارند باور مردم را به سمــــت آن ها میـــل دهند. برخی از تبلیغــــات جهـــت ترویج عقـــاید آگهی دهنده ها استفاده می شوند و با استفاده از آگهی های تلویزیونی سعی دارند باور خود را در قالب کلیشه هایی نوظهور به مردم تلقین نمایند. این کلیشه ها تنها به تبلیغات تلویزیونی محدود نمی شوند و در اغلب برنامه های تلویزیونی اعم از فیلم و سریال و برنامه های مجری محور نیز دیده می شوند. کلیشه ها امروزه ابزاری برای تبلیغات و بازاریابی جهانی می باشند و استفاده از آن اگرچه کمتر شده است اما همچنان ادامه دارد.

کلیشه جنسیتی

تبلیغات و آگهی های زیادی از انواع کانال های تلویزیونی و ماهواره ای پخش می شوند که به کلیشه های جنسیتی و روابط غلط زن و مرد دامن می زنند. اما در این میان و در جهت مخالف می توان الگوهای مناسبی از زندگی زوجین ارائه داد که زن و مرد را پایبند به این کلیشه ها نشان ندهد.  با ارائه الگوهای مناسب از زندگی و روابط زوجین، نگرشی نوین شکل می گیرد که مرد و زن را در کنار هم نشان می دهد. برابری و یکسان دانستن این دو جنس موجب ایجاد محبت و از بین برنده تنش های حاصله خواهد بود.

صنعت تبلیغات و بازاریابی نیز در این زمینه دست به کار شده و جهت خروج از این کلیشه ها اقداماتی را انجام داده است. به طور نمونه یکی از آگهی های تلویزیونی برخلاف اغلب آگهی ها با نشان دادن همکاری و مشارکت زوجی شاد در امور منزل جهت تبلیغ محصولی زنانه پرداخته است. در این آگهی زن و مرد امور خانه را در کنار هم و با برابری انجام می دهند. این برابری ایجاد حس آرامش می نماید و رضایت بیننده را جذب می نماید. تبلیغات جهانی و بازاریابی بین المللی امروزه بسیار ظریف و حساس می باشد و علاوه بر نیاز به دانش آن نیاز به ظرافت نیز دارد. در واقع تنها افرادی می توانند در صنعت تبلیغات رقابت نمایند و حذف نشوند که تمامی جنبه های فرهنگی و اجتماعی بازار هدف خود را در نظر بگیرند و از انتشار این کلیشه ها بپرهیزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *