تبلیغات, چاپ

تاریخ چاپ و تبلیغات در ایران (پارت دوم)

تاریخ چاپ و تبلیغات در ایران

در پارت اول مقاله تاریخ چاپ و تبلیغات در ایران به تاریخ چاپ پرداختیم و مختصری از تاریخ تبلیغات را نیز از نظر گذراندیم. در این مقاله علاوه بر اشاره ای که به ارتباط این آن ها داریم. نگاهی به تاریخ تبلیغات در ایران نیز می اندازیم و تبلیغات را با توجه به پیشرفت دیجیتال مارکتینگ و آژانس های تبلیغاتی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

چاپ و تبلیغات

اختراع کاغذ یکی از عواملی می‌باشد که در تبلیغات بسیار تاثیرگذار می باشد. این ابزار امکان انتشار یک پیام تبلیغاتی را در تیراژ بالا ممکن نمود. اما همچنان یک مشکل بزرگ وجود داشت. زیرا انتشار تنها به وسیله نوشتن انجام می گرفت و این کار بسیار خسته کننده و زمان بر بود. اختراع چاپ کمک شایانی به این تبلیغات نمود و دیگر لازم نبود جهت نگارش پیام های تبلیغاتی زمان و وقت زیادی را صرف نوشتن نمایند اما همچنان چاپ های اولیه از سرعت مطلوبی برخوردار نبودند و هزینه آن ها زیاد بود.

سال ها بعد با اختراع ماشین چاپ و به کارگیری آن در ابعاد گسترده این مشکلات تا حدود زیادی حل شدند و چاپ و تبلیغات شکل تازه ای یافت. در قرن اخیر ماشین آلات چاپی ای تولید شدند که امکان چاپ در تیراژ بسیار بالا در زمان محدود را میسر نمودند. این ماشین ها چاپ و تبلیغات را به گونه ای پیوند زده اند که دیگر جدایی آن ها غیر ممکن می باشد. در این روزگار تبلیغات چاپی آنچنان گسترده و متنوع شده است که بدون دستگاه های چاپ نوین که از بهترین کیفیت برخوردار می باشند امکان ارائه آن ها وجود ندارد. از طرفی بخش عمده ای از صنعت چاپ به کارهای تبلیغاتی اختصاص دارد و بدون آن چرخ این صنعت به مانند گذشته نمی چرخد. چاپ بنر یکی از مدل های تبلیغاتی می باشد که از ماشین های پیشرفته که از آن به عنوان چاپ دیجیتال یاد می شود استفاده می کنند.

تاریخ چاپ و تبلیغات در ایران

  • تبلیغات در ایران نیز سیری مشابه تاریخ تبلیغات در جهان داشته است و با گذر زمان ارتقاء نموده است.
  • تبلیغات سنتی و نوین نیز به قبل و بعد از ورود دستگاه چاپ به ایران تقسیم می شوند.
  • در تبلیغات سنتی از کنده کاری بر روی دیوار ها و جارچی ها و … استفاده می گردید.
  • صنعت تبلیغات با اختراع ماشین چاپ وارد عصر تازه ای گردید.
  • انتشار اولین روزنامه ایرانی (کاغذ اخبار) زمینه ای فراهم آورد تا آگهی های تبلیغاتی در آن به چاپ برسند.
  • با گذر زمان آگهی های دیوارکوب کمتر شدند.
  • آگهی های روزنامه ها افزایش یافتند به طوری که روزنامه های دیگری نیز به چاپ رسیدند.
  • پس از آن نشریات و مجلاتی به صورت ماهنامه، هفته نامه و … به چاپ رسیدند.
  • این نشریات بستر مناسبی جهت درج تبلیغات تجاری فراهم نمودند.
  • تبلیغات رادیویی و تلویزیونی نیز با راه یافتن این تکنولوژی ها به منازل مردم رواج یافتند.
  • این تبلیغات دیجیتالی با مرور زمان بخش عمده ای از تبلیغات را به خود اختصاص دادند.
  • تبلیغات جهانی باعث رونق بسیاری از کمپانی های بین المللی شده است.
  • این کمپانی ها دارای بازاری در سرتاسر جهان می باشند.
  • محصولات کمپانی های بزرگ بین المللی به تمام دنیا صادر می شوند.
  • تبلیغات دیجیتالی با گسترش اینترنت وارد فاز جدیدی گردید.
  • اینترنت باعث گردید دیجیتال مارکتینگ به صورت آنلاین رونق گیرد.
  • در ایران نیز پیشرفت گوشی های هوشمند باعث گردید تبلیغات در این فضا نیز گسترش یابند.
  • در واقع سایت ها، شبکه های اجتماعی و … نیز بستری برای تبلیغات مدرن و دیجیتال گشته اند.

تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ

صنعت تبلیغات امروزه علاوه بر وابستگی ای که به صنعت چاپ دارد. به دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی آنلاین نیز بسیار وابسته شده است. این صنعت از اینترنت جهت نشر پیام های تبلیغاتی و آگهی های تجاری بهره می برد و بخش عمده ای از مخاطبان تنها با مراجعه به گوشی های هوشمند خود از اخبار و احوالات روز با خبر می شوند. لذا تبلیغات برای این قشر از مخاطبان تنها در این فضا اثربخش می باشد. صنعت چاپ و تبلیغات با توجه به پیشرفت دیجیتال مارکتینگ دچار تحولاتی گردید.

ظهور آژانس های تبلیغاتی

کانون های آگهی، از سال 1316 در ایران کار خود را آغاز نمودند و تا سال 1327 هجری شمسی تعداد آن ها به 18 کانون رسیده بود. این مجموعه های تبلیغاتی به فعالیت های تبلیغاتی خود ادامه می دادند و انواع تبلیغات را به مخاطبان خود عرضه می داشتند. با روی کار آمدن تلویزیون برخی از شرکت های بزرگ تر علاقه مند به انجام تبلیغات تلویزیونی شدند. در همین راستا اولین جشنواره فیلم های تبلیغاتی نیز در سال 1349 در شیراز برگزار گردید.

پس از انقلاب تبلیغات بسیار کمرنگ شد و شور و حالی که در بین مردم انقلابی برقرار شده بود نوعی بی نیازی را طلب می نمود و از آنجا که سیاست تبلیغات قبل از انقلاب منوط به کالاهای مصرفی وارداتی بود. این تبلیغات رفته رفته از دور خارج شدند. دوران هشت سال جنگ تحمیلی نیز این کانون ها را به طور کامل از رده خارج نمود. زیرا در زمان جنگ تمام اخبار و حواس مردم به جنگ بود و دیگر پیام های تبلیغاتی جایگاهی در بین مردم نداشتند.

ظهور دوباره کانون های تبلیغاتی پس از جنگ

پس از جنگ تحمیلی دوران سازندگی آغاز گردید و در این دوران تبلیغات تجاری رونق گرفت. بر همین اساس کانون های تبلیغاتی جدیدی شکل گرفتند و وزارت ارشاد ساماندهی آن ها را بر عهده گرفت. به طوریکه امروز هر کانون تبلیغاتی لازم است مجوز رسمی از این وزارتخانه را داشته باشد تا بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

کانون صبح آگهی که سالهاست در زمینه چاپ و تبلیغات در حال فعالیت می باشد، یک کانون تبلیغاتی می باشد که از سال 1382 فعالیت خود را با چاپ آگهی نامه تبلیغاتی و تخصصی صنعت برق آغاز نموده است و در دو دهه اخیر با چاپ انواع آگهی نامه های تجاری، عرضه انواع تبلیغات چاپی، ارائه هدیه تبلیغاتی متنوع و خدمات دیجیتال مارکتینگ فعالیت خود را گسترش داده است. کانون صبح آگهی از ابتدا به وابستگی چاپ و تبلیغات واقف بوده است و همواره این دو صنعت را در کنار یکدیگر به پیش برده است تا با ارائه با کیفیت ترین تبلیغات چاپی مخاطب خود را راضی و خشنود نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *