تبلیغات

تبلیغات حرفه ای و اصول متقاعد سازی (پارت دوم)

تبلیغات حرفه ای

در این مقاله که پارت دوم مقاله تبلیغات حرفه ای و اصول متقاعد سازی می باشد به اصول دیگری که توسط دکتر چالدینی مطرح شده می پردازیم و آن ها را بررسی می نماییم. این اصول باقیمانده عبارتند از:

  1. تایید اجتماعی
  2. علاقه مندی
  3. قدرت و اعتبار
  4. کمیابی
  5. یگانگی

تایید اجتماعی

  • یکی دیگر از اصولی که دکتر چالدینی در تحقیقات خود به آن پی برد اصل تایید اجتماعی می باشد.
  • همه ما با صف های زیادی مواجه شده ایم و در برخی از آنها ناچارا قرار گرفته ایم.
  • اغلب این صف ها ایجاد کنجکاوی می نمایند.
  • این صف ها مخاطب را مجاب می نمایند که محصول ارائه شده از کیفیت بالایی برخوردار می باشد.
  • این پدیده را در روانشناسی تبلیغات، تایید اجتماعی می نامند.

در تبلیغات حرفه ای هر آنچه که افراد زیادی از آن تعریف نمایند و مورد تایید آنها قرار گیرد در این دسته جای می گیرد. تایید اجتماعی امروزه به ابزاری برای تبلیغات تبدیل شده است. برخی شرکت ها و سازمان ها در ساخت تبلیغات خود از این ابزار استفاده می نمایند و با نشان دادن مخاطبینی که از محصولات آن ها تعریف می نمایند، اقدام به تبلیغات می کنند. این تبلیغات حرفه ای با توجه به آنکه انعکاس نظر مخاطبین و مشتریان می باشند لذا از تاثیرگذاری بالایی برخوردار می باشند و یک ترفند عالی و قدیمی جهت جلب توجه و نظر مخاطب می باشد.

علاقه‌مندی

علاقه مندی یکی دیگر از اصولی می باشد که در صنعت تبلیغات و بازاریابی جهت جذب مشتری بسیار تاثیرگذار می باشد. این اصل چهارمین اصل از اصول دکتر چالدینی می باشد. دکتر چالدینی در تحقیقات خود متوجه گشت علاقه و دوست داشتن رابطه ی مستقیمی با پذیرش سخنان طرف مقابل دارد. در واقع زمانی که شما به یک فرد علاقه دارید صحبت های او تاثیر بیشتری روی شما خواهد گذاشت و پذیرش آن ها برای شما محتمل تر می باشد. بدین ترتیب استفاده از افراد مشهور مانند هنرپیشه ها و ورزشکاران در تبلیغات بسیار رایج می باشد. این نوع تبلیغات را شما غالبا در تلویزیون و یا چاپ پوستر تبلیغاتی در سطح شهر مشاهده می نمایید.

  • به طور نمونه خیلی از افراد علاقه مندند لباسی را بر تن نمایند که هنرپیشه محبوب آن ها می پوشد.
  • یا اجناسی را مصرف نمایند که مورد تایید فلان ورزشکار می باشد.
  • علاوه بر استفاده از سلبریتی ها تاثیر علاقه مندی در تبلیغات دهان به دهان نیز مشهود می باشد.
  • زمانی که دوستان شما از یک کالا تعریف نمایند، شما تشویق به خرید آن می شوید.
  • آیا حرف دوستان خود را می پذیرید.
  • یا افرادی که با شما غریبه هستند و هیچ علاقه ای به آن ها ندارید؟

قدرت و اعتبار

اصل پنجم دکتر چالدینی به نام قدرت و اعتبار نام گذاری شده است. این اصل نیز مانند سایر اصول دکتر چالدینی در تبلیغات حرفه ای نقش مهمی دارد. قطعا شما افرادی را می شناسید که در زمینه های گوناگون دارای مهارت می باشند و در کسب و کار خود بسیار موفق شده اند. اگر در زمینه شغلی آن ها اطلاعاتی نیاز داشته باشید قطعا به سراغ این افراد خواهید رفت تا از تجارب آن ها آگاه شوید. اما چرا؟

دلیل این کار اعتمادی است که به این افراد در این زمینه دارید و آن ها را در این فعالیت دارای قدرت و اعتبار می بینید که بی راهه نیز نرفته اید. به طور نمونه زمانی که برای آموزش رانندگی اقدام می نمایید به رانندگان با تجربه ای که می شناسید اعتماد دارید و از راهنمایی های آن ها استفاده می نمایید و همچنین در زمینه های گوناگون از افراد ماهر و متخصص استفاده می نمایید. اعتماد شاگرد به معلم نیز در دسته قدرت و اعتبار جای دارد.

کمیابی

این اصل نیز در تمام اقتصاد های موفق دنیا رعایت می شود. اگر شما محصولات و خدمات خود را انبوه نمایید ارزش آن را کاهش داده اید و مخاطب تمایل چندانی به محصولات شما ندارد اما زمانی که به طور نمونه یک برند خودروسازی اقدام به ساخت تنها 50 فقره از یک مدل ماشین می نماید و پس از آن تولید آن مدل را متوقف می نماید این خودرو به خودرویی خاص تبدیل می شود که تنها 50 عدد از آن در سرتاسر جهان وجود دارد. همین امر باعث می شود افرادی که به داشتن اقلام انحصاری علاقه مندند به خرید این خودرو علاقه نشان دهند و امکان آن وجود دارد که تعداد تقاضا از عرضه بسیار بیشتر شود و با توجه به نظریه اقتصاد دانان هرگاه تقاضای یک کالا از عرضه آن بیشتر باشد ارزش آن کالا افزایش می یابد.

بدین ترتیب رعایت اصل کمیابی چه در تعداد و چه در زمان برای تبلیغات پربازده بسیار ضروری می باشد. این اتفاق در کشور ما نیز بسیار مشاهده می شود. به طور نمونه اغلب فروشگاه ها محصولاتی را به صورت تخفیف دار در زمان کوتاه و مشخصی عرضه می نمایند تا تعداد مشتریان خود را افزایش دهند.

یگانگی

بازاریاب یا تبلیغ کننده لازم است از خود مردم و مخاطبین باشد. این بدان معنا نیست که شما برای بازریابی یا تبلیغات خود افرادی را از بین مخاطبین و مشتریانتان انتخاب نمایید. بلکه بدان معناست که این افراد باید به گونه ای باشند که مخاطب بپذیرد او هم یکی از ماست و زمانی که با این دید به آن می نگرد بهتر می تواند پیام تبلیغاتی شما را درک کند و آن را بپذیرد. این اصل آخرین اصل از اصول هفت گانه دکتر چالدینی می باشد که بر اساس جدیدترین تجربیات وی به لیست شش اصل قبلی افزوده شده است و در تبلیغات حرفه ای نقش عمده ای ایفا می نماید.

جمع بندی

در این سری از مقالات ” تبلیغات حرفه ای و اصول متقاعدسازی ” به نکاتی پیرامون 7 اصل آقای دکتر چالدینی پرداختیم. عمل متقابل، تعهد و یکپارچگی، تایید اجتماعی، علاقه مندی، قدرت و اعتبار، کمیابی و یگانگی شامل این هفت اصل می باشد. البته تبلیغات فضای گسترده ای دارد که ما همیشه به کسب و کارها پیشنهاد می دهیم که هیچ وقت آن را رها نکنند. شما اگر صاحب یک کسب و کار هستید می توانید به کمک یک هدیه تبلیغاتی مانند لیوان تبلیغاتی و یا خودکار تبلیغاتی کسب و کار خود را به دیگران معرفی کنید. همچنین اگر در نمایشگاه بین المللی شرکت می کنید می توانید از چاپ بروشور و یا چاپ کاتالوگ محصولات و خدمات خود را معرفی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *