تبلیغات

سئو و تبلیغات (پارت دوم)

تبلیغات در سئو

در این مقاله که پارت دوم مقاله سئو و تبلیغات می باشد قصد داریم به تاریخچه پیدایش سئو بپردازیم و اهداف آن را به صورت دقیق و روشن بررسی نماییم. همچنین تاثیر تبلیغات در سئو را می سنجیم تا در نهایت بتوانیم نتیجه ای مفید و کارآمد از آن کسب نماییم.

تاریخچه سئو

سئو یا همان بهینه سازی موتور های جستجو چندی پس از آغاز فعالیت موتورهای جستجو در سال 1990 میلادی کار خود را آغاز نمود. در این سال موتور هایی همچون yahoo, Infoseek و Alta Vista به راه افتادند و به زودی از محبوبیت خوبی بهره بردند. در آن دوران هیچ رقابتی جهت برخورداری از رتبه ای بالا نزد این موتورها آغاز نشده بود. به همین خاطر این سایت ها نتایج خود را بر اساس حروف الفبا نمایش می دادند. اما این روند تنها در اوایل کار موتورهای جستجو مناسب بود و با افزوده شدن سایت ها و کاربران اینترنت لازم بود این الگوریتم تغییر کند. در واقع دیری نگذشت تا موتورهای جستجوی جدیدی پا به عرصه رقابت نهادند. از این موتور ها می توان به Google و Binke اشاره نمود که امروزه بسیار محبوب و کار آمد تر از سایر موتورهای جستجو می باشند.

پیشرفته تر شدن موتورهای جستجو در کنار افزوده شدن کاربران اینترنت نهایتا موجب گشت این کمپانی ها دست به تغییراتی در الگوریتم نتایج جستجو بزنند. این تغییرات در واقع اولین اقدامات جدی به منظور بهینه سازی موتورهای جستجو می باشند. دیگر این موتور ها نتایج را بر اساس حروف الفبا نمایش نمی دادند. بلکه به مسائلی چون حجم مطالب سایت ها و کاربرانی که از آن ها استفاده می نمودند توجه می کردند. با گذر زمان فاکتورهای سئو تغییرات زیادی نمود و امروزه گوگل بیش از 200 فاکتور را مورد بررسی قرار می دهد تا به سایت ها جایگاه مطلوب تری بسپارد. در واقع هدف اصلی گوگل جذب رصایت مخاطب می باشد و قصد دارد مخاطب با کمترین زمان به نتیجه دلخواه خود برسد.

اولین فاکتور های سئو

مهمترین فاکتور هایی که در طول این سالها مورد بررسی قرار گرفتند به قرار زیر می باشند:

  1. تراکم کلمه کلیدی (درصد به کارگیری کلمات کلیدی)
  2. تگ ها یا برچسب های مطالب
  3. تعداد لینک های داخلی و خارجی سایت
  4. و …

این تکنیک های سئو با گذر زمان بهبود یافتند اما در اوایل کاربران کامپیوتر بر آن شدند تا با به کارگیری تکنیک های سئو چه از روش های اصولی و چه از روش های غیر اصولی جایگاهی برای سایت خود به دست آورند. این روش ها که برخی خارج از اصول بودند سبب به وجود آمدن سئوی کلاه سیاه و کلاه سفید شدند. این دو واژه که در پارت سوم مقاله سئو و تبلیغات به آن ها خواهیم پرداخت به دو شیوه اصولی و غیر اصولی سئو معروف می باشند.

در سال 1996 میلادی مقاله ای در نیویورک تایمز منتشر شد که به روش سئوی کلاه سیاه پرداخته بود. از آن جا که در آن دوران تعداد کلمات کلیدی باعث بالا رفتن رتبه سایت در رنکینگ موتورهای جستجو بود برخی افراد با استفاده مکرر از لغات کلیدی آن هم به صورت پنهان در طراحی و گرافیک سایت باعث ارتقاء سایت خود می شدند تا در نتایج جستجوی گوگل از جایگاه خوبی بهره برند و در صفحه اول آن ظاهر شوند.

این الگوریتم امروزه دیگر به این سادگی فریب نمی خورد و با توجه به تغییراتی که کرده است فاکتورهای زیادی را مورد سنجش قرار می دهد. لذا استفاده از تکنیک های کلاه سیاه دیگر مانند گذشته جوابگو نمی باشد و بهترین کار استفاده از روش های اصولی برای به دست آوردن جایگاه مناسب در گوگل و سایر موتورهای جستجو می باشد.

تبلیغات در سئو

واژه تبلیغات در سئو واژه نسبتا غریبی می باشد. اما به ارتباط نزدیک تبلیغات با سئو اشاره دارد و بیانگر این واقعیت می باشد که سئو خود نوعی تبلیغات می باشد. تبلیغاتی پر بازده که در صورت برخورداری از صبر و حوصله با گذر زمان نتیجه بخش خواهد شد.

  • تبلیغات به طور عمومی و سنتی به معرفی محصولات و خدمات اختصاص دارد.
  • هدف اصلی تبلیغات ایجاد علاقه در مخاطب می باشد.
  • اگر یک تبلیغ باعث افزایش راندمان فروش و سود آوری بالا شود آن را یک تبلیغ موفق می نامند.
  • و اگر یک تبلیغ در بالا رفتن راندمان فروش تاثیرگذار نباشد آن را یک تبلیغ ناموفق می نامند.
  • سئو نیز به صورت غیر مستقیم باعث افزایش راندمان بازدید سایت شما خواهد شد.
  • این افزایش بازدید در صورت مطلوب بودن مطالب و محتواهای سایت شما باعث ایجاد علاقه در مخاطب خواهد شد.
  • نتیجه سئو خوب چیزی جز بالا رفتن تعداد مخاطبان و مشتریان برای شما نخواهد بود.
  • سئوکاری ناقص باعث از دست دادن جایگاه در رنک موتورهای جستجو می گردد.
  • از دست دادن جایگاه نیز باعث از دست دادن مخاطب و مشتریان می گردد.

در پاراگراف فوق سئو و تبلیغات به گونه ای مشابه مورد بررسی قرار گرفتند و نتیجه ای که می توان از آن گرفت این است که سئو نیز مانند تبلیغات با هدف بیشتر دیده شدن سایت شما که ویترینی برای محصولاتتان می باشد، انجام می گیرد. از این رو اگر ادعا کنیم سئو شکل دیگری از تبلیغات می باشد که توسط سئوکار انجام می گیرد بیراه نگفته ایم.

سئوکار

ارتباط نزدیک این دو فعل (سئو و تبلیغات) بیانگر ارزش سئو در تجارت و کسب و کار می باشد و همان طور که تبلیغات امروزه به صنعتی عظیم تبدیل گشته است نادیده گرفتن سئو در بازار رقابتی ای که به وجود آمده است به هیچ عنوان کار عاقلانه ای نمی باشد. علاوه بر تاثیراتی که سئو در تجارت دارد و می تواند موجب رونق بخشیدن به کسب و کار شما شود. بستری برای تبلیغات خارجی در سایت شما فراهم می آورد که موجب بالا رفتن بازدید سایت نیز می گردد. این تبلیغات همچنین می توانند سودآور باشند و منبعی جهت کسب درآمد به حساب می آیند. اصطلاحا این تبلیغات را تبلیغات در سئو می نامند.

سئوکار فردی می باشد که با آگاهی از الگوریتم های امتیازدهی گوگل و سایر موتورهای جستجو اقدام به بهینه سازی سایت جهت ارتقاء در این موتورها می نماید. وظیفه اصلی سئوکار پیروی از استراتژی ای می باشد که باعث پیشرفت سایت می گردد. فعالیت های اصلی یک سئوکار عبارتند از:

  1. انجام تنظیمات امنیت
  2. ایجاد تنظیمات سرعت
  3. ایجاد تنظیمات سئو
  4. قرار دادن محتواهای مرتبط و مناسب در سایت
  5. بروز بودن با توجه به تغییرات الگوریتم های امتیازدهی
  6. برخورداری از صبر و بردباری
  7. و …

اهداف سئو

هدف اصلی تبلیغات در سئو و سئوکاران کمک به سایت ها و وب سایت ها جهت به دست آوردن رتبه های بالا در سرچ می باشد. در واقع اهمیت کار سئو زمانی مشخص می گردد که به آمار های به دست آمده در این زمینه می پردازیم. طی آماری که موتور جستجوی گوگل منتشر نمود بیش از 60 درصد بازدید ها از سه سایت اولی که در نتیجه سرچ در رتبه های اول تا سوم نمایش داده می شوند انجام شده است و بیش از 85 درصد بازدید ها مربوط به صفحه اول نتایج (ده نتیجه اول) می باشد. این آمار بیانگر اهمیت کار سئو  در به دست آوردن جایگاه می باشد و بدان معناست که زمانی می توانید انتظار بازدید بالا را داشته باشید که طی فرایند سئوکاری منظمی سایت خود را به جایگاه مطلوبی برسانید. اهداف کلی سئوکاران به صورت تیتروار عبارتند از:

  1. بالا رفتن بازدید سایت
  2. برند سازی
  3. افزایش ترافیک و مخاطب سایت
  4. رسیدن سایت به صفحه اول نتایج جستجو
  5. افزایش فروش و سود
  6. بهترین شیوه تبلیغات پربازده
  7. تبلیغات در سئو
  8. و …

لغات کلیدی

ارتباط لغات کلیدی با مطالب سایت سبب بالا رفتن بازدید سایت شما می گردد و مخاطب را به آن علاقه مند می نماید. از طرف دیگر این نکته برای موتورهای جستجو بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا این موتورها در صورتی می توانند رضایت مخاطب را جذب نمایند که مطالب مرتبط بیشتری به آن ها نمایش دهند. از این رو زمانی که مطالب شما با لغات کلیدی استفاده شده مرتبط باشد هم موجب بالا رفتن محبوبیت سایت خودتان می شود و هم اعتماد به موتور جستجوی مربوطه را افزایش می دهد. به همین دلیل موتور جستجو از این کار شما استقبال می نماید و رنک سایت شما را افزایش می دهد.

اهمیت لغات کلیدی امروزه بسیار بالا می باشد و ارتباط آن با مطالب سایت همواره در بهبود رنک سایت شما تاثیرگذار خواهد بود. آمار دیگری که در این زمینه منتشر گشت مشخص نمود بازدیدکنندگان ترجیح می دهند روی نتایج طبیعی کلیک نمایند. این آمار چیزی در حدود 75 درصد کاربران را شامل می شد. توجه به این آمار اهمیت سئو و تبلیغات را در بالا بردن رنکینگ سایت به صورت طبیعی به اثبات می رساند و از این رو مورد توجه اغلب سایت هایی که به جذب مخاطب از این فضا علاقه مندند شده است. در همین زمینه بخش دیجیتال مارکتینگ صبح آگهی علاوه بر طراحی و پستیبانی از سایت های مشتریان آمادگی انجام سئوکاری سایت مخاطبان را اعلام می دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *