تبلیغات

سئو و سرعت سایت (پارت دوم)

سئو و سرعت سایت

در این مقاله پیرو بخش اول مقاله سئو و سرعت سایت به عوامل و فاکتورهایی می پردازیم که در افزایش سرعت سایت تاثیر گذار می باشند. مهم ترین این فاکتور ها عبارتند از:

  1. حذف پلاگین های زاید
  2. جایگزینی پلاگین های کم سرعت
  3. استفاده از پلاگین سرعت مناسب
  4. سبک نمودن دیتا بیس
  5. کش نمودن سایت و مرورگر
  6. کوچک نمودن کدها
  7. ادغام کدها
  8. شبکه توزیع محتوا
  9. Gzip
  10. و …

حذف پلاگین های کم سرعت

برخی باور دارند پلاگین ها یا همان افزونه ها تاثیری بر سئو و سرعت سایت ندارند. اما این یک باور غلط می باشد. زیرا بسیاری از افزونه ها تاثیر مستقیمی بر سرعت سایت دارند و موجب کاهش آن می شوند. تعداد پلاگین ها نیز می تواند روی سرعت سایت تاثیرگذار باشد و بهتر است پلاگین های غیر ضروری را در اسرع وقت از سایت خود حذف نمایید. پس از حذف پلاگین های اضافی به سراغ سایر پلاگین ها بروید و آن هایی که سرعت سایت را کاهش می دهند بیابید و حذفشان نمایید و به جای آن ها از پلاگین هایی استفاده نمایید که هم از سرعت بهتری برخوردار باشند و هم همان کارایی پلاگین های حذف شده را داشته باشند. جهت پیدا کردن این پلاگین های کاهنده سرعت می توانید به یکی از روش های زیر اقدام نمایید:

  1. اگر سرور شما از PHP5 استفاده می نماید، جهت یافتن پلاگین های سرعت پایین از پلاگین P3 استفاده نمایید.
  2. اگر سرورتان از PHP7 استفاده می نماید، از تب واترفال Pingdom و Gtmetrix پلاگین های کم سرعت را شناسایی نمایید.
  3. ابزار دیگری که در این زمینه کاربرد دارد پلاگین رایگان Query Monitor می باشد.
  4. استفاده از پلاگین های چند منظوره نیز موجب کاهش تعداد پلاگین ها می شود.
  5. و …

کوچک نمودن و ادغام کد ها

  • دو تاکتیک جهت کم کردن سایز کدها کوچک کردن و ادغام آن ها می باشد.
  • کوچک کردن به حذف کاراکتر های اضافی کد ها می پردازد.
  • ادغام کردن یا یکی کردن چند فایل حجم آن ها را کاهش می دهد.
  • جهت این کار نیز می توان از برخی پلاگین ها مانند Autoptimize استفاده نمود.

کش نمودن سایت

این کار باعث بالا رفتن سرعت سایت می شود و تنها انجام دادن همین یک کار تاثیر زیادی در سرعت عملکرد سایت می گذارد. کش نمودن فرایندی است که مستقیما به سئو و سرعت سایت مرتبط می باشد و انجام آن در برهه های زمانی گوناگون موجب عملکرد بهتر سایت خواهد بود. این کار باعث می شود سرور به جای آنکه هر بار اطلاعات دیتا بیس و فایل های PHP را بالا بیاورد نسخه استاتیک صفحه را به کاربران نمایش دهد و نهایتا فرایند لود سایت سریع تر انجام می گیرد.

شبکه توزیع محتوا

شبکه توزیع محتوا یا CDN می تواند سایت شما را در هر نقطه ای از جهان به سرعت بالا بیاورد. این سیستم کمک شایانی به سئو و سرعت سایت ها نموده است و موجب افزایش سرعت و صرفه جویی در زمان کاربران شده است. اگر این شبکه نبود هر کاربر و بازدیدکننده لازم بود سایت شما را از مکان سرور شما دانلود نماید و این کار به مراتب زمان بر می گشت. شبکه توزیع محتوا با تهیه کپی هایی از فایل های سایت شما و قرار دادن آن ها در اطراف دنیا باعث می شود هر کاربر از نزدیکترین نقطه به سایت شما متصل گردد و این فرایند سرعت لود سایت را به مراتب افزایش می دهد.

پلاگین سرعت

استفاده از پلاگین های سرعت مانند WP Rocket و … تنظیمات زیادی را به صورت خودکار بر سایت شما اعمال می نمایند که در بهبود سرعت سایت تاثیرگذار می باشند. این افزونه و نمونه های مشابه آن یک ابزار کمکی در بالا بردن سرعت سایت می باشند که استفاده از آن جهت افزایش سرعت سایت به همه طراحان و پشتیبانان سایت ها توصیه می گردد.

Gzip

Gzip یک فشرده ساز می باشد که جهت فشرده سازی فایل های ارسالی از سرور به مرورگر کاربران مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار سایز فایل های ارسالی را تا 70 درصد کاهش می دهد و این کاهش حجم نیز باعث افزایش سرعت لود شدن سایت در مرورگر بازدید کنندگان می باشد.

کاهش درخواست های HTTP

به طور معمول هر بار که یک بازدید کننده به سایت شما مراجعه می نماید. مرورگر کاربر لیستی از درخواست ها را به سایت شما ارسال می نماید. این لیست شامل کد های HTML ، CSS و تصاویر و … می باشد. این درخواست ها زمان بر می باشند و تعداد زیاد آن ها باعث افزایش زمان لود شدن سایت می گردد. کاهش این درخواست ها و منظم نمودن آن ها یکی دیگر از کارهایی است که در زمینه سئو و سرعت سایت می توانیم انجام دهیم تا سرعت سایت خود را افزایش دهیم. جهت کاهش این درخواست ها اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. از فونت های گوگل استفاده ننمایید.
  2. غیر فعال نمودن Font Awesome.
  3. کنسل نمودن گراواتار ها
  4. و …

تنظیم کش مرورگر

کش کردن مرورگر باعث می شود مرورگر بازدید کننده فایل های خاصی از سایت شما را در خود ذخیره نماید. این کار باعث می شود مرورگر کاربر در مراجعه های بعدی به سایت شما اطلاعات کمتری از سرور درخواست نماید و سایت سریعتر لود شود.

سبک نمودن دیتا بیس

دیتا بیس مکانی می باشد که تمام اطلاعات سایت شما در آن ذخیره می شود. لذا دیتا بیس محل تجمع مطالب بیهوده و زاید می گردد و افزایش این محتواها باعث هدر رفت فضا و کاهش سرعت سایت می گردد. لذا همواره به این نکته توجه نمایید و دیتا بیس خود را پاک سازی نمایید. پاک سازی دیتا بیس علاوه بر تاثیری که بر سرعت سایت دارد باعث بهبود عملکرد آن نیز می گردد.

غیر فعال نمودن Hotlinking

سئو و سرعت سایت به عوامل زیادی وابسته می باشند که اغلب آن ها را مرور نمودیم. آخرین مطلبی که در این مقاله به آن می پردازیم هات لینکینگ می باشد. این پدیده زمانی اتفاق می افتد که سایت های دیگر از عکس های شما در سایتشان استفاده می نمایند. از آنجا که سرور می خواهد این عکس ها را برای آن ها لود نماید سرعت سایت شما کاهش می یابد. جهت جلوگیری از این اتفاق می توانید یک کد مناسب به سایت خود اضافه نمایید تا جلوی این اتفاق را بگیرید.

عمل نمودن به مواردی که در این مقاله به آن ها پرداختیم می تواند سرعت سایت وردپرسی شما را افزایش دهد و موجب ارتقاء سایت شما در رتبه بندی گوگل و سایر موتور های جستجو شود. افزایش سرعت از آنجا که باعث افزایش بازدید و رتبه سایت می شود تاثیر مستقیمی روی سئو می گذارد و سئوی خوب نیز متقابلا باعث افزایش سرعت سایت می گردد. لذا این مقاله را با نام سئو و سرعت سایت منتشر نمودیم تا به ارتباط نزدیک این دو لغت اشاره نموده باشیم.

جمع بندی

در این سری از از مقالات سئو و سرعت سایت سعی شد در رابطه با اهمیت سرعت سایت در بهینه سازی و سئوی آن صحبت کنیم و راهکارهایی برای افزایش سرعت یک سایت ارائه دهیم. همانطور که می دانید یکی از روش های تبلیغاتی نوین که امروزه کاربرد زیادی دارد، طراحی و سئو سایت می باشد. البته روش های تبلیغاتی دیگر نیز مثل استفاده از هدایای تبلیغاتی، تبلیغات چاپی همچون چاپ تراکت و کارت ویزیت نیز به عنوان معرفی کسب و کار و حتی استفاده از چاپ بنر در بیلبوردهای تبلیغاتی کارآمد می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *