چاپ افست
چاپ افست

چاپ افست

افست (Offset)، که به معنای غیر تماسی است، یکی از روش های چاپ می باشد که از دیرباز تا کنون مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه نیز شرکت ها و چاپخانه های زیادی از طریق چاپ افست کارهای تبلیغاتی را به چاپ می رسانند. در این روش برای چاپ از زینک استفاده می شود و چون سیستم رنگی این شیوه CMYK است از چهار زینک استفاده می گردد. بعلاوه گاهی اوقات برای بدست آوردن یک رنگ خاص از یک زینک اضافه استفاده می شود. این روش چاپ در مقابل چاپ دیجیتال می باشد که به تازگی وارد حوزه چاپ شده است.

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

سفارش چاپ افست

برای دریافت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید :

۰۲۱-66172617

خدمات چاپ افست صبح آگهی

بازاریابی و تبلیغات ( محصولات نمایشگاهی )

انتخاب درست و هدفمند  روش‌های تبلیغاتی یک از مهم‌ترین قدم‌ها برای دیده شدن و بازاریابی اصولی است. تبلیغات در نمایشگاه‌ها  و جلب نظر مشتری به عنوان یک راه تخصصی برای دیده شدن در تمام دنیا مطرح است و از این رو تخصص، دانش، تجربه، فرهنگ و خلاقیت مناسب برای طراحی و اجرای این گونه از تبلیغات امری بسیار ضروری است. انتخاب روش و محصولات درست بسیار مهم است تا شرکت‌ها و کسب و کارها با رویکردی حرفه ای وارد نمایشگاه و تبلیغات در آن شوندو همپای رقبای خود پیش بروند تا بتوانند به هدف نهایی خود از حضور در نمایشگاه دست پیدا کنند. برای تهیه و تولید انواع ابزارهای نمایشگاهی با کیفیت بالا از  چاپ افست استفاده می‎شود.

چاپ جعبه و بسته بندی

چاپ جعبه و اقلام بسته بندی یکی از اجزای لازم و ضروری برای هر محصول است که نگهداری محصول را از تولید تا مصرف بر عهده دارد.  طراحی و چاپجعبه‌های بسته بندی نیازمند دانش و مهارت خاصس است که هنر و فناوری محافظت از محصول ، انتقال و توزیع، ذخیره، فروش خوبی را دارا باشد.  استفاده از این اقلام بسته بندی به گونه‌ای است که از سویی کمترین آزار در حین تولید تا مصرف به محتوای محصول و از سوی دیگر به محیط زیست وارد نمیکند. چاپ جعبه شامل مراحل طراحی، ارزیابی، و تولید بسته‌ها می‌شود که برای بسته بندی‌های مختلف در سایزها و جنس‌های متفاوت تهیه و تولید می‌شوند.

محصولات اداری

همانطور که می‌دانید ست اداری اعتبار و ارزش هر موسسه یا کسب و کاری را نشان می دهد. ست اداری معمولا برای مکاتبات رسمی در داخل و خارج از هر مجموعه‌ای استفاده می‌شود و از آن به عنوان اولین ارتباط موثر بین موسسات و یکی از مهم‌ترین ابزار بازاریابی یاد می‌شود. چاپ ست اداری شامل سربرگ ، پاکت نامه و کارت ویزیت، فاکتور و … می‌باشد که با عنوان اوراق اداری از آن‌ها یاد می‌شود که ویژگی مشترک در بین همه‌ی این اوراق طراحی یکسان در کلیه محصولات و یکنواختی رنگ چاپ و هویت سازمانی ، همچنین قیمت چاپ مناسب آن‌ها می‌باشد. ست اداری در واقع می تواند اولین قدم یک مجموعه جهت برندسازی و ورود به یک کسب و کار حرفه ای باشد.

سوالات متداول چاپ افست

منظور ازچاپ ۴ رنگ یا چاپ افست چیست؟

چاپ چهار رنگ تکنیکی است که در تمام فرآیندهای چاپ افست برای بازتولید رنگ استفاده می شود. اساس کار چاپ چهار رنگ، از چهار رنگ فیروزه‌ای، سرخابی، زرد و سیاه (به اختصار CMYK گفته می شود که از سرنام هر یک از چهار رنگ گرفته شده است) تشکیل شده است. از لحاظ نظری، ما می توانیم تمام رنگ ها را از مخلوط این رنگ‌ها به دست آوریم. برای مثال زرد و سرخابی رنگ قرمز را ایجاد می کنند. در حالی که فیروزه ای، سرخابی و زرد رنگ سیاه را ایجاد می کنند. طریقه کار این نوع چاپ به این صورت است که بر اساس تصویری که قرار است چاپ شود صفحاتی از جنس الومینیوم ساخته می‌شود. معمولا برای هر طرح ۴ صفحه ( زینک ) جداگانه ساخته می‌شود که هر زینک مخصوص یک رنگ است. همانطور که گفتیم سیستم رنگی که استفاده می‌شود CMYK است. هر کدام از زینک‌های روی یکی از برج‌های رنگی دستگاه چاپ قرار می‌گیرد و هر بار که کاغذ از هر کدام از رول های رنگی عبور می‌کند به رنگ آن رول آغشته می‌شود. تا زمانی که تمام رنگ های طرح موجود به روی کاغذ منتقل شود و تصویر کامل شود.

مراحل و فرآیند چاپ افست چیست؟

اولین مرحله برای چاپ افست طراحی است و این که بدانیم طرح مورد نظراحتیاج به چند رنگ دارد. منظور از این که چاپ چند رنگ دارد این است که رنگ های اصلی چه تعدادی هستند و از ترکیب آن ها چندین رنگ مختلف می‌توان به دست آورد. مرحله بعدی ایجاد فرم چاپی است و این که بدانیم هر طرحی روی چه نوع کاغذی و چه فرمی قرار بگیرد. مثلا سربرگ و فاکتور و یادداشت روی یک فرم قرار دارند و کارت ویزیت و بروشور و غیره فرمی جداگانه دارند. سپس فرم چاپی را با فرمت TIF ذخیره و نگهداری می‌کنیم. بعد در مرکز لیتوگرافی فیلمی توسط دستگاه Image Setter از فرم چاپی شما تهیه می‌شود. برای هر کدام از رنگ‌ها یک فیلم تهیه می‌شود مثلا اگر طرح اصلی شما دارای چهار رنگ باشد، چهار فیلم در ابعاد چاپ آماده می‌شود. حالا باید زینک تهیه شود که جنس زینک ها از آلیاژهایی با مخلوط آلومینیوم و روی هستند. فیلم ها روی این زینک ها کپی می‌شود و برای هر رنگ یک زینک لازم است. زینک ها روی ماشین چاپ وصل می‌شوند و دستگاه ها هم دارای مخازن رنگ می‌باشد که همان طور که گفتیم هر زینک از یک مخزن رنگ استفاده می‌کند.کاغذهای سفیدی که در دستگاه چاپ قرار دارند توسط زینک ها چهار بار آغشته به رنگ می‌شوند.معمولا تیراژ این دستگاه ها بیش از ۱۰۰۰ برگ می‌باشد. پس از این مرحله کاغذ برای برش فرستاده می‌شود. البته در صورتی که رنگ ها روی گلاسه چاپ شوند دو مرحله دیگر نیز این کار تکرار می‌شود.

موارد تاثیرگذار بر تعرفه چاپ افست چیست؟

قیمت و تعرفه‌ی چاپ افست به نکات مختلفی بستگی دارد. اول از همه به نوع چاپ بر می گردد که قرار است دستگاه چاپ شما از چه نوعی باشد استفاده بشود که هر کدام در قیمت نهایی تاثیر می گذارد.نکته بعدی که بسیار حائز اهمیت است درباره‌ی رنگ چاپ می باشد یعنی قیمت چاپ تک رنگ ، دو رنگ و چهاررنگ ( تمام رنگی ) کاملا متفاوت است.در نهایت باید بدانید که فرم کامل چاپ افست برای تیراژ بالا مناسب می‌باشد اگر تیراژ پایین را انتخاب کنید این نوع چاپ برای شما مناسب نخواهد بود.

مزایا و معایب استفاده از چاپ افست کدام است؟

حذف محدودیت های موجود در چاپ دیجیتال از جمله محدودیت در نوع و جنس زیرلایه، از مزایای قابل توجه چاپ افست است. از دیگر مزایای این نوع چاپ می توان به کاهش بسیار زیاد هزینه ها در چاپ با تیراژ بالا اشاره کرد. در واقع برای چاپ های بیش از ۱۰۰۰ نسخه، روش چاپ افست مناسب ترین و کم هزینه ترین روش برای چاپ محصولات شما است. روش چاپ افست نسبت دارای سرعت بالاتری نسبت به سایر روش‌های چاپی است. کیفیت چاپ به نسبت تک رنگ یا ۴ رنگ بودن چاپ متفاوت خواهد بود. در واقع چاپ افست چهار رنگ کیفیت بهتر و بالاتری در مقایسه با دیگر روش‌های چاپ دارد. بعضی رنگ ها مانند طلایی ، نقره ای و فسفری در چاپ افست در دسترسند. در چاپ آفست کیفیت رنگ ها تضمین می‌شود ورنگ ها به صورت جداگانه تهیه وبه صورت واقعی تحویل داده می شوند.  امکان چاپ بر روی بسیاری از کاغذها را دارد و دست ما را برای انتخاب کاغذ باز می‌گذارد.
در ادامه به بررسی مواردی از عیب‌ها و کاستی‌های این روش چاپ می‌پردازیم تا با قرار دادن معایب در کفه‌ی دیگر ترازو، مشتری میتواند در مورد انتخاب روش چاپ درست تصمیم‌گیری کند. این روش برای تیراژهای زیر ۱۰۰۰ نسخه صرفه‌ی اقتصادی ندارد و هزینه را بالا می‌برد. برای چاپ در حجم‌های پایین تر می توان از سایر روش ها نظیر چاپ لیزری استفاده کرد. از دیگر محدودیت‌های این روش می‌توان به عدم تغییر و یا اصلاح اطلاعات ورودی به دستگاه تا زمان اتمام دستور چاپ اشاره کرد. بنابراین اپراتور باید پیش از تایید دستور چاپ، اطلاعات ورودی را با دقت بالا بررسی کند. این نوع چاپ با توجه به وجود مرحله لیتوگرافی و تهیه زینک برای هر رنگ، زمان فرآیند چاپ بسیار طولانی است بین ۵ تا ۱۵ روز فرایند چاپ ممکن است به طول بیانجامد.

انواع ماشین های چاپ افست کدامند؟

به طور کلی دستگاه‌های چاپ افستی که در چاپخانه‌ها وجود دارند به دو دسته اصلی چاپ افست وب (web fed)و چاپ افست ورقی (sheet fed)تقسیم می‌شوند که هر یک از این دستگاه‌ها ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارا بوده و جهت مقاصد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به توضیحات بیشتر در ارتباط با این دو نوع دستگاه می‌پردازیم:
دستگاه چاپ افست ورقی (sheet fed): اگر کمی با صنعت چاپ آشنایی داشته باشید حتما برند هایدلبرگ را می‌شناسید. برند هایدلبرگ آلمان یکی از کارخانجات معروف در تولید دستگاه‌های چاپ جهان می‌باشد و گفتنی است که دستگاه‌های چاپ افست ورقی تنها توسط این کارخانه تولید و عرضه می‌شوند. دستگاه‌های شیت افست یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های چاپ به شمار می‌آیند. در ماشین آلات افست ورقی به جای رول‌های کاغذ از صفحات پیش برش خورده تغذیه می‌شود. دستگاه چاپ افست ورقی از لحاظ قیمت، فضای قابل اشغال، تنوع در تولید، انعطاف پذیری در تعداد و تیراژ و کیفیت، جز دستگاه‌های بسیار مقرون به صرفه و کاربردی به شمار می‌آید. از دستگاه چاپ افست ورقی می‌توان جهت چاپ کتاب و مجلات در تیراژ بالا نیزاستفاده کرد. همچنین امکان چاپ بر روی کاغذهای گرماژ بالا و کارتن، پلاستیک و فلز توسط دستگاه چاپ ورقی وجود دارد.
دستگاه‌ چاپ افست وب (web fed): دستگاه‌های چاپ افست وب توسط برندهای مختلف در سراسر دنیا تولید می‌شوند؛ به طوری که می‌توان انواع این دستگاه‌ها را در هر چاپخانه‌‌ای در سراسر دنیا مشاهده کرد. در این نوع دستگاه چاپ افست، سیلندرهای سه گانه افست به شکل عمودی قرار دارند. در ماشین‌های چاپ افست وب، از رول کاغذ به هم پیوسته استفاده می‌شود و پس از چاپ صفحات آن‌ها را برش زده و جدا می‌کنند. از این نوع دستگاه چاپ معمولا جهت چاپ مجلات با حجم بالا و برای کتاب‌های مخصوص استفاده می‌شود. از مزایای دستگاه‌ چاپ افست وب می‌توان به سرعت بالاتر چاپ اشاره نمود و همین امر موجب محبوبیت بالای این دستگاه‌ها نسبت به دیگر دستگاه‌های چاپ افست جهت چاپ و تهیه سفارشات خاص شده است.

منظور از لیتوگرافی در چاپ افست چیست؟

لیتو گرافی فرایندی است که در طی آن صفحه هایی فلزی از جنس آلومینیوم به نام زینک ساخته می شود. از این صفحه ها در چاپخانه های مجهز به سیستم چاپ افست برای انجام عملیات چاپ بر روی کاغذ استفاده می‌شود. بنابراین لیتوگرافی یک مرحله‌ی واسطه ای در چاپ افست است . فایلهای طراحی شده ابتدا در لیتوگرافی تبدیل به صفحات فلزی یا همان زینک شده و سپس این صفحات به چاپخانه ارسال می‌شوند تا در آنجا به کمک آن‌ها عملیات چاپ بر روی کاغذ صورت بگیرد.

چاپ افست روی چه متریال هایی امکان پذیر است؟

انعطاف پذیری فرآیند چاپ افست اجازه می دهد شما از انواع جنس و مدل‌های کاغذ برای تولید محصولات چاپ شده‌ی خوذ استفاده کنید. شما می توانید از انواع کاغذ پوشش دار و همچنین بدون پوشش و یا حتی بازیافتی انتخاب کرده و در چاپ خود استفاده کنید. از کارت ضخیم، برجسته یا کاغذ سبک و ظریف، می توانید مواد مورد نظر خود را برای پروژه‌ی چاپ انتخاب کنید.