چاپ

انواع و عملکرد ماشین های چاپ دیجیتال

ماشین چاپ

شيوه‌ های چاپی كه از تكنولوژی ديجيتال استفاده می کنند بسيار متنوع بوده و در صنايع مختلف گسترده می باشند. مجموعه صبح آگهی نیز خدمات چاپ دیجیتال را به طور مفصل ارائه می‌دهد. اما به طور كلی انواع روش‌های چاپ ديجيتال بر اساس نوع و تكنولوژی ديجيتال به گروه‌های اصلی زير تقسيم می شوند:

"عملکرد

  1. روش جوهر افشان
  2. روش تونر
  3. روش دیجیتال نوری
  4. روش حرارتی
  5. تصعید رنگ
  6. روش مارکرهای لیزری
  7. و …

عملکرد ماشین های چاپ صبح آگهی

روش جوهر افشان

شيوه جوهر افشان آشنا ترين و با كيفيت‌ ترين روش در چاپ های دیجبتالی می باشد. ماشين‌ آلات اين جوهر افشان از تنوع بالايی برخوردار بوده و انواع پرينترهای روميزی، کارت ویزیت، چاپ لیبل محصولات در صنایع بسته بندی تا ابعاد عريض 5 متری برای چاپ بنر تبلیغاتی موجود می باشند. نحوه كار در این مدل از چاپگر ها به اين صورت است كه اطلاعات ديجيتال را توسط مركب به طور مستقيم روی كاغذ می نشاند و مركب ها به طور مستقيم به وسیله يك هد روی سطح مطلوب انتقال می يابند. اين روش به عنوان اصيل ‌ترين روش چاپ ديجيتال محسوب می شود. نازل رنگ‌ پاش اين دستگاه به طور كاملا ديجيتالی عمل كرده و تنها از دو فرمان بپاش و نپاش پيروی می نماید.

در این روش عوامل تاثيرگذار روي كيفيت کار چاپی تنها به عواملی چون نوع و جنس كاغذ و همچنین شرايط اقليمی موجود كاهش می يابد. به همين جهت است كه خروجی چاپ به روش جوهر افشان بيش از ساير شيوه‌های چاپی كه عوامل مختلفی روی كيفيت آن ها تاثيرگذار است قابل كنترل و نزديك به استاندارد های مد نظر می باشد. از آنجا كه سرعت چاپ در اين شيوه پايين است، امكان به كارگيری اين شيوه در تيراژهای بالا موجود نمی باشد. با اين حال توليد كنندگان دستگاه‌های ديجيتال، آينده درخشانی را برای روش جوهر افشان پيش‌بينی می نمایند.

روش تونر

مراحل این شیوه را می توان در پنج بخش زیر دسته بندی نمود:

  1. تصويرنگاری
  2. مركب‌ زنی
  3. انتقال تونر
  4. تثبيت تونر
  5. پاكسازی درام

"عملکرد

سيستم‌ های چاپ تونری با سرعتی بالاتر از سيستم های جوهر افشان می توانند تصاويری را كه از ذوب شدن پودر رنگ روی كاغذ به وجود می آيند ايجاد نمایند. روش تونر اگرچه به طور کامل یک روش دیجیتالی نمی باشد ولی به دلیل سرعت بالایی که دارد، مصارف و کارآیایی صنعتی پيدا كرده است و از كارآمدترين سيستم‌ های چاپ ديجيتال به شمار می آيد. تركيب این دستگاه با يك اسكنر همان دستگاه‌ های كوپی يا ليزری که برای عموم شناخته شده‌ اند می باشند.

در این شيوه به جای پودر رنگ (تونر) از مركب‌ های رنگی استفاده می شود و برای كارهای پر تيراژ كاربرد مناسبی دارد. خروجی اين دستگاه‌ دارای كيفيت بسيار بالايی بوده ولی پيچيدگی تكنولوژی در آن ها باعث شده است كه از گستردگی سيستم‌ های تونری برخوردار نباشند. اين تكنولوژی سال‌ها، تنها در اختيار یک كمپانی قرار داشت. اگرچه پس از آن فعاليت‌ های بسياری براي گسترش آن صورت گرفت ولی قیمت بالا محدوديتی برای گسترش این دستگاه ها گردید.

روش ديجيتال نوری

از ديگر شيوه‌ های پركاربرد چاپ ديجيتال، چاپ نوری می باشد. در اين روش تصوير مورد نظر را از طريق تابش شعاع‌ های نوری روی كاغذ های ويژه و حساس به نور ايجاد كرده و پس از مرحله ظهور، تثبيت می نمايند. دستگاه‌های اين شيوه كه به فوتولب (Photo Lab) معروفند در لابراتور های عكاسی كاربرد فراوان داشته و از كيفيت چاپی بسيار بالايی برخوردار هستند. چاپ عکس روی شاسی یکی از کاربردهای این روش می باشد. در اين شيوه هزينه دستگاه  بالا بوده ولی هزينه چاپ به نسبت كيفيت بسيار خوب آن مناسب می باشد. هم‌ اكنون دستگاه‌های نوری با كيفيتی در ابعاد بسيار بزرگ ورقی 150×150 سانتی متر و نيز رول های کاغذ به عرض 90 سانتیمتر توليد می شوند. از مشكلات اصلی اين دستگاه‌ ها دو مرحله‌ای بودن چاپ و ظهور است كه در دستگاه‌های امروزی به صورت اتوماتيك و در داخل دستگاه در یک مرحله انجام می گیرد.

روش حرارتی

در اين شيوه از كاغذ حساس به حرارت استفاده می شود. حرارت ناشی از ليزر با ايجاد فعل و انفعالات شيميايی بر روی سطح كاغذ حساس ، ايجاد رنگ و تصوير می نماید. از اين شيوه معمولا در دستگاه‌ های كوچك تك رنگ استفاده می شود كه مرسوم ترین آن ها دستگاه ‌هاي فكس می باشند. گفتنی است استفاده از روش حرارتی به دليل جايگزينی روش‌های نوين روز به روز كاهش یافته است.

"عملکرد

روش تصعيد رنگ

اين روش كه از كيفيت و سرعت مناسبی برخوردار می باشد در حقیقت نوع دیگری از چاپ حرارتی می باشد. در اين شیوه مواد رنگی بر روی سلفون‌ هايی قرار می گیرند كه با پرتوهای گوناگون مانند ليزر‌، رنگ را از روی نوار های سلفون بخار می کنند و با ثبت بر روی كاغذ فرایند چاپ را انجام می دهند. ویژگی های این روش چاپ عبارتند از:

  1. قيمت ‌های اوليه اين دستگاه‌ ها بالا نمی باشد.
  2. ابعاد چاپی این روش به طور معمول كوچك‌ است.
  3. این شیوه از کیفیت خوب و مطلوبی برخوردار می باشد.
  4. روش تصعید رنگ امكان چاپ روی كاغذ های متنوع را به وجود آورده است.
  5. روش تصعید رنگ گزینه مناسبی برای چاپ عكس در عکاسی ها می باشد.
  6. در گذشته از این شیوه برای چاپ پوستر تبليغاتی در تيراژ متوسط برای فضای باز استفاده می گردید.
  7. هزينه تمام شده اين روش به دليل مواد مصرفی (سلفون‌هاي رنگی گران قيمت) بالا می باشد.

ماركر هاي ليزري

دستگاه‌ های ماركر ليزری از شيوه‌ های چاپ ديجيتال هستند كه بيشتر با صنايع توليدی و محصولات مختلف سر و کار دارند. اين دستگاه ‌ها به دليل استفاده كاربردی كه براي درج اطلاعات روی خط توليد محصولات دارند، روز به ‌روز كاربرد بيشتری در صنايع می يابند. در این شیوه اشعه ليزر با سوزاندن و حرارت، تصوير را بر روی سطح مورد نظر ايجاد می نماید. اين دستگاه‌ از سرعت بالايی برخوردار بوده و هزينه سرمايه‌ گذاری اوليه بالايی را طلب می نماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *