تبلیغات

تبلیغات در دنیای تجارت (پارت 1)

تبلیغات و تجارت

امروزه کاربرد تبلیغات بر کسی پوشیده نیست. بسیاری از کسب و کار ها با پخش تراکت و یا چاپ کارت ویزیت ساده اقدام به تبلیغ با هزینه پایین می‌کنند. در این مقاله و مقاله های پیرو آن قصد داریم تبلیغات و تاثیرات آن در تجارت را به طور کامل و موشکافانه بررسی نماییم. در این مقاله که پارت اول این مقالات می باشد ابتدا به اصول مقدماتی تبلیغات و شعار تبلیغاتی می پردازیم و در مقاله های آتی تبلیغات را از مناظر دیگری مورد بررسی قرار می دهیم. به طور کلی در این مقاله به موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

  1. تعریف تبلیغات
  2. چرا تبلیغات
  3. گسترش تبلیغات
  4. تبلیغات رقابتی
  5. تبلیغات تلفیقی
  6. شعار تبلیغاتی

تبلیغات

تبلیغات در واقع چیزی جزء رساندن و انتقال یک پیام بازرگانی به مخاطبین نمی باشد. این پیام باید غیر شخصی باشد و جهت نشر آن نیاز به صرف هزینه می باشد. بنابراین هر تبلیغ از اجزاء زیر تشکیل شده است:

  1. اصل پیام تبلیغاتی
  2. رسانه انتقال دهنده پیام
  3. مخاطبین
  4. هزینه
  5. شخصی نبودن پیام

پنج موردی که در اینجا ذکر گردید از اصول اولیه یک تبلیغ می باشند و حذف هر یک از آن ها پیام تبلیغاتی مورد نظر را کمرنگ خواهند نمود. با این حال تبلیغات را از منظر دیگری نیز می توان تعریف نمود. در واقع تبلیغات هدفی جزء جهت دهی به افکار مخاطب ندارند. پیام های تبلیغاتی سعی دارند افکار عمومی را به سمت هدفی خاص که مد نظر خودشان می باشد سوق دهند. بی شک رسانه های جمعی عمومی بهترین بستر جهت انجام پروسه های تبلیغاتی می باشند.

جهت رسیدن به تبلیغاتی پر بازده و اثرگذار لازم است به موارد زیادی توجه شود. در واقع عدم توجه به این موارد و نادیده گرفتن آن ها موجب می شود فعالیت تبلیغاتی شما به شکست و عدم موفقیت بیانجامد. مواردی که در ذیل لیست شده اند برخی از این موارد می باشند:

  1. خلاقیت داشتن و استفاده از ایده های نوین در تبلیغات
  2. انتخاب رسانه تبلیغاتی مناسب
  3. در صورت نیاز استفاده و تشکیل کمپین های تبلیغاتی
  4. بازاریابی مناسب و ایجاد برندینگ
  5. بازدهی زمانی تبلیغات
  6. هدفمند بودن تبلیغات
  7.  و …

چرا تبلیغات؟

اینکه تبلیغات چیست و چه تعاریفی دارد را در پاراگراف های پیشین بررسی نمودیم. تیتر این پاراگراف اشاره به سوالی دارد که جهت پاسخگویی به آن لازم است کمی تامل نماییم و بیشتر به آن بیاندیشیم. تبلیغات آنچنان با صنایع گوناگون درگیر شده است که به یک پدیده روتین تبدیل گشته است. امروزه تمام صاحبان کسب و کار بر این امر واقفند که داشتن تبلیغات امری واجب و اجتناب ناپذیر می باشد و اغلب آن ها به منظور بقاء در بازار تجارت و رقابت وارد دنیای تبلیغات می شوند. اما این افراد هرگز از خود نمی پرسند “چرا تبلیغات؟”

طبق تعریفی که پیش از این ارائه شد تبلیغات معرف محصولات و خدمات یک سازمان می باشند. در واقع تبلیغات بهترین شیوه جهت معرفی شما و کسب و کارتان به مخاطبین می‌باشند. بدون تبلیغات شما نمی‌توانید محصـولات و خدمات خود را به مخاطبین بشناسانید و در حقیقت در جذب مخاطــب دچار مشــکل خواهیــد شــد. ابعــاد تبلیغــات از گستــردگی های متفاومــت برخوردار خواهنــد بود. اما هــر تبلیغــاتی حتی کوچکـــترین آن‌ها کسب و کار شما را رونق خواهند  بخشید.

گسترش تبلیغات

در گذشته و قبل از رنسانس صنعتی در اروپا تبلیغات بسیار محدود بوده است اما با توسعه صنعتی اروپا کارخانه جات دریافتند می‌توانند محصولات خود را چند برابر نمایند. تولید انبوه کارخانه‌ها به تنهایی برای آنها سودآور نبود. در واقع زمانی یک کمپانی به سودآوری خواهد رسید که بتواند محصولات خود را در بازار عرضه نماید و مخاطبین را ترغیب به استفاده  از این محصولات نماید. این امر زمانی محقق می‌شود که مخاطب شما و برند شما را بشناسد و بهترین راه برای شناساندن خود به تمام بازار هدف استفاده از تبلیغات رسانه ای یا چاپی می‌باشد.

اگر تبلیغــات را آغازگــــر تجارت بدانیـــم مرتکــب خطـایی نشـــده ایم زیرا شمـــا پس از تولیـــد یک محصـــول جهت عرضــه آن نیاز به مشتـــریانی دارید که آن ها را نمی شناسید و آن ها هم از شما و نام و نشان شما بی خبر می‌باشند. تبلیغات دیواری که بین شما و مخاطبین ایجاد شده است را از بین می برد و کمک می نماید محصولاتتان را بهتر و بیشتر عرضه نمایید.

تبلیغات رقابتی

تولید انبوه کارخانه‌جات در کنار به وجود آمدن تولید کنندگان جدید موجب رقابتی شدن بازار فروش گردید. تبلیغات در بازار رقابتی تجارت پررنگ تر شدند و کمپانی های بزرگ از این ابزار جهت انتشار نام و برند خود به سرتاسر دنیا استفاده نمودند. با همه این مسائل باید تبلیغات را جزء لاینفک تجارت و اقتصاد بدانیم. دیگر نمی‌توانیم بگوییم چرا به تبلیغات نیاز داریم بلکه پذیرفته ایم که تبلیغات بخش جدایی ناپذیر تجارت می باشد.

امروزه محصولاتی که تبلیغ نمی‌شوند یا دامنه تبلیغاتی محدودی دارند. ظاهرا وجود خارجی ندارند. بارها در خرید محصولات برایتان پیش آمده برندی را نشناسید. آیا آن محصول را خواهید خرید و یا ترجیح می‌دهید محصولی خریداری نمایید که حداقل نام آن به گوشتان آشنا باشد. این پدیده چیزی جزء تاثیر غیر مستقیم تبلیغات بر ذهن شما نمی باشد. پس بیراه نگفته ایم که محصولاتی که فاقد تبلیغات می باشند تقریبا وجود خارجی ندارند.

تبلیغات موفق

موفقیت تصادفی نیست و نیاز به برنامه دارد. اگر چه باور عمومی بر آن است که کسانی که در کاسبی خود موفق شده اند از امتیاز ویژه شانس بهره برده اند. اما باید بپذیریم استناد به این دیدگاه چندان کار عاقلانه ای نمی‌باشد. در واقع افراد موفق از روش های کارآمد استفاده نموده اند و ایده های خود را با روش های صحیح و اصولی پرورش داده اند. تبلیغات نیز نیاز به برنامه دارد و لازم است برای برخورداری از تبلیغات موفق و کارآمد از این اصول تبلیغاتی استفاده نمایید. این اصول به طور کلی عبارتند از:

  1. در تبلیغات خود هدفی مشخص برای مدتی طولانی داشته باشید.
  2. فعالیت های بازاریابی سازمان خود را نه تنها قطع ننمایید بلکه آن ها را گسترش هم بدهید.
  3. استفاده از جدیدترین روش های تبلیغاتی.
  4. بازار هدف را بهتر از رقبا بشناسید.
  5. از شعار تبلیغاتی منحصر به فردی استفاده نمایید که مختص به شما باشد.
  6. مشتریان را بهتر بشناسیم و به خواسته آن ها احترام بگذاریم.
  7. مشتریان خود را دسته بندی نمایید و برای هر دسته محصولات مرتبط تولید نمایید.
  8. جایگاه مناسبی برای برند خود بسازید و آن را حفظ نمایید.

شعار تبليغاتي

یکی از اصولی که لازم است در ساخت تبلیغات هدفمند به آن توجه شود استفاده از یک شعار تبلیغاتی می باشد. شعار تبلیغاتی می تواند در یک جمله کوتاه کلیه اهداف و برنامه های سازمان شما را روشن نماید و هدف نهایی را در کوتاه ترین زمان ممکن به مخاطب شما انتقال دهد. برخورداری از یک شعار مناسب می تواند برند شما را در ذهن مخاطب ماندگار نماید. در شعار تبلیغاتی می توان از واژه هایی استفاده نمود که موجب بالا رفتن اعتماد مخاطب گردد.

شعار تبلیغاتـــی شما باید باور پذیــــر باشـــد و مخاطـــب را قانع نمــــاید که شما راســـت می گوییــــد. مبالغـــه در شعارهـــای تبلیغاتـــی کار عاقلانــه ای نمی باشـــد و در زمـــان کــــوتاهـی باعـــث بیـــــزاری مخاطـــب از برنـــد شمــا می گـــردد. کانون آگهـــــی و تبلیغـــات صبح آگهی که یک شـــرکت تبلیغـــاتی می باشد و در زمینـــه های چاپ آگهی نامه، ارائه هدایای تبلیغاتی، انواع محصولات چاپی و دیجیتال مارکتینگ فعالیت می نماید، از شعار تبلیغاتی زیر استفاده می نماید.

“تبلیغات، صبح تجارت است”

شعار فوق تنها از چهار لغت تشکیل شده است که بسیار مناسب می باشد. در این شعار با استفاده از لغت صبح که در نام این کانون نیز وجود دارد اشاره ای به آغاز تجارت به وسیله تبلیغات شده است. در واقع این شعار حرف واضحی را بیان می نماید و به نیازی که هر تجارتی در ابتدای راه خود به تبلیغات دارد اشاره می نماید. به طور کلی هر شعار تبلیغاتی در صورت دارا بودن ویژگی های زیر یک شعار مناسب و کارآمد خواهد بود.

  1. کوتاه و مختصر باشد.
  2. برای عموم جامعه قابل فهم و درک باشد.
  3. بیانگر هدف سازمان باشد.
  4. بتواند برند را در ذهن ها ماندگار سازد.
  5. اعتماد مخاطب را جلب نماید.
  6. بیانگر حقیقتی باورپذیر باشد.
  7. دورغ و کذب نباشد.
  8. و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *