تبلیغات

تبلیغات زبانی (پارت دوم)

تبلیغات زبانی

انواع و روش های تبلیغات زبانی

در این مقاله پیرو و ادامه پارت اول مقاله تبلیغات زبانی به این تبلیغات می پردازیم و گام هایی که در تبلیغات زبانی برداشته می شوند را مرور می نماییم. توصیه های زبانی همواره دارای جزئیاتی قابل اهمیت می باشند که عدم توجه به آنها موجب ناموفقیت در این تبلیغات می گردد. در این مطلب قصد داریم با بیان این جزئیات به اهمیت آنها بیشتر پی ببریم که عبارتند از:

  1. چه کسی تبلیغ می نماید.
  2. چی چیزی را تبلیغ می نماید.
  3. در چه مکانی تبلیغ می نماید.
  4. چه تعداد تبلیغ نیاز می باشد.
  5. چند نفر لازم است یک تبلیغ را انجام دهند.
  6. مشتری چه محصولی می خواهد.
  7. مخاطب به کدام ویژگی محصولات اهمیت می دهد.
  8. و …

اولین گام تبلیغات زبانی

  • در اولین گام تبلیغات زبانی لازم است بدانیم به چه میزان از تبلیغات زبانی نیاز داریم.
  • آیا این تعداد باید تنها به وسیله یک شخص انجام گیرند؟
  • یا بهتر است از چند شخص متفاوت استفاده شود؟

توجه به میزان تاثیرگذاری هر تبلیغ کننده در این تبلیغات نیز بسیار با اهمیت می باشد. شاید مهمترین نکته در انتخاب افراد در جایگاه های متفاوت باشد. در واقع مهم است که بدانیم چی کسی، چه چیزی را و در کجا تبلیغ نماید بازدهی بهتری خواهد داشت. توجه به مکان و زمان نیز در مراتب بعدی دارای اهمیت می باشند. به عنوان نمونه زمانی که شما صاحب یک شرکت لوازم آرایشی و بهداشتی می باشید، از آنجا که اغلب مخاطبان و مشتریان شما زنان و دختران می باشند بسیار طبیعی می باشد بازار هدف تبلیغات زبانی شما نیز آنها باشند. از طرفی کیفیت و ماهیت محصولات شما نیز بسیار با اهمیت می باشد زیرا مخاطبان شما به کیفیت و کارایی این لوازم بسیار اهمیت می دهند و در صورت جذاب نبودن محصولات شما و پایین بودن کیفیت آنها قطعا از برند شما استفاده نخواهند نمود.

دومین گام تبلیغات زبانی

یکی از مهمترین بخش های تبلیغات زبانی تبلیغات دهان به دهان می باشد. این شیوه تبلیغاتی دومین گام تبلیغات زبانی به حساب می آید و بسیار تاثیرگذار بر روی مخاطبان می باشد. در واقع زمانی که مخاطب مزایای برند شما را از یکی از آشنایان خود می شنود قطعا به برند شما بیش از سایر برند هایی که تبلیغات آن را از زبان غریبه ای می شنود علاقه مند می شود. این علاقه مندی باعث می شود هر مخاطب مخاطبانی را به برند شما جذب نماید و با ایجاد یک هرم بی انتها خیل عظیمی از مخاطبان با برند شما آشنا می شوند و از محصولات متنوع شما استفاده می نمایند.

محصولات آینده

یکی دیگر از انواع تبلیغات زبانی که امروزه رواج یافته است و اغلب شرکت های بزرگ از آن استفاده می نمایند. معرفی محصولات آینده می باشد. در این نوع از تبلیغات شرکت تبلیغ کننده با معرفی محصولی که قرار  است در آینده به بازار بیاید مشتریان خود را علاقه مند به آن محصولات می نمایند و به محض ورود این کالا ها به بازار فروش خوبی نصیب کمپانی می گردد. در این جا نیز تبلیغات زبانی بسیار دارای اهمیت می باشد. زیرا اغلب مخاطبان به انتشار خبر محصولات آینده یک شرکت علاقه مندند و مایلند این اطلاعات را در اختیار دیگران قرار دهند. به این ترتیب یک محصول قبل از عرضه شدن در بازار و قبل از تست شدن توسط مشتریان محبوبیت خود را به دست می آورد و بدین ترتیب پس از عرضه احتیاج چندانی به تبلیغ شدن ندارد.

از جمله کمپانی هایی که در این زمینه بسیار فعال می باشد شرکت لوازم الکترونیکی اپل می باشد. این شرکت آمریکایی که انواع گوشی موبایل، آی پد و لب تاپ را تولید می نماید همواره قبل از توزیع جدید ترین محصول گوشی تلفن همراه خود به تبلیغات آن می پردازد به طوریکه آوازه محصولات جدید این شرکت قبل از انتشار در سرتاسر دنیا به گوش می رسد و مخاطبان و علاقه مندان به این برند لحظه شماری می نمایند تا این محصول جدید هرچه سریعتر عرضه گردد و آن را تهیه نمایند.

انتظارات مخاطبان و مشتریان

توجه و در نظر گرفتن نظرات و نیاز های مشتریان در تولید محصولات آینده یکی دیگر از فعالیت های کمپانی ها و شرکت های تجاری می باشد. با این حال برخی از مشتریان آنها آنچنان رضایتی ندارند تا به تبلیغ خودجوش این شرکت ها بپردازند. در این برهه بهترین کار ممکن که یک کمپانی می تواند انجام دهد تمرکز بر روی خصوصیات برجسته محصولات یا خدمات خود می باشد. در واقع اگر محصول یا خدمات شما ویژگی خاص و منحصر به فردی داشته باشد که موجب تمایز و برتری برند شما در آن ویژگی باشد بیشتر مورد پسند مصرف کنندگان قرار می گیرد و زمانی که مشتریان چیزی را بپسندند قطعا از آن نزد اطرافیان خود صحبت می نمایند. بدین ترتیب تبلیغات دهان به دهان محصول شما به علت داشتن یک ویژگی برتر به جریان می افتد.

از جمله نکاتی که در ساخت و تولید محصولی جدید اهمیت دارد در نظر گرفتن عقیده مشتریان می باشد. امروزه شرکت ها با نگاهی دقیق تر در می یابند که مخاطبان آن ها از چه ویژگی هایی استقبال می نمایند و آن امکانات را در اختیار آن ها قرار می دهند.

خلاقیت

همانطور که در مقاله تبلیغات خلاقانه و … مطرح نمودیم، ایده های خلاقانه رمز موفقیت تبلیغات می باشند. در تبلیغات زبانی نیز خلاقیت نه تنها بی اثر نخواهد بود بلکه بالا رفتن سود شرکت هایی که از آن استفاده نموده اند گواه موفقیت در به کارگیری آن می باشد. به خصوص در این دوره که عموم مردم به دریافت ایده های نو و تازه خو گرفته اند و  از تبلیغات و پیام های تکراری و مشابه بیزار شده اند.

امروز بهترین ابزار جهت جذب مخاطب استفاده از نبوغ و خلاقیت در این تبلیغات می باشد. برخی از شرکت ها با استفاده از خلاقیت های ناب و ساده در تبلیغات خود موجب علاقه مندی مخاطبان خود شده اند به طوریکه آنها به انتشار این تبلیغات پرداختند و تنها با نشر این آگهی ها در شبکه های اجتماعی باعث شدند تبلیغات این شرکت ها فراتر از حد انتظار بازدید داشته باشد. این بازدید بالا نیز سبب افزایش سود و محبوبیت آن ها گردید.

شناسایی مشتریان با نفوذ

همواره افراد مشهور در مرکز توجه جامعه قرار دارند و با توجه به طرفدارانی که دارند از آنها جهت تبلیغات استفاده می شود. مشهورترین این نوع تبلیغات به تبلیغات تلویزیونی اختصاص دارد. اما در انواع روش های تبلیغاتی دیگر نیز به چشم می آید. امروزه این افراد مشهور تنها سیاستمداران، ورزشکاران و هنرپیشگان نیستند بلکه افرادی عادی نیز توانسته اند در شبکه های اجتماعی به محبوبیتی دست یابند و با توجه به خیل دنبال کنندگان خود به چهره هایی مشهور تبدیل شده اند. در تبلیغات زبانی نیز استفاده از این افراد که به طور کلی به سلبریتی ها معروفند نیز بسیار استفاده می شود.

در واقع عموم مردم به افراد معروف بیش از افراد نا آشنا اعتماد دارند و تبلیغاتی که از زبان آنها پخش می شود برای آنها باورپذیر تر می باشد. این افراد که از نفوذی انکار ناپذیر در افکار عمومی جامعه بهره می برند به راحتی می توانند با استفاده از محصولات یک برند به تبلیغ آن بپردازند تبلیغی که به مراتب بیش از تبلیغات رسمی جذب مخاطب می نماید. پس به طور کلی اگر صاحب کسب و کاری می باشید از این شیوه تبلیغاتی که در حیطه تبلیغات زبانی و دهان به دهان جای دارد غافل نشوید.

شناسایی مخاطب

شناسایی مخاطبان از جمله عملکرد های حساس و ظریف در تبلیغات زبانی می باشد. در واقع شما با این کار می دانید پیام های تبلیغاتی خود را به دست چه کسانی برسانید تا آنها خود دست به کار شده و این پیام را میان اطرافیان خود پخش نمایند چه به صورت زبانی و فیس تو فیس و چه با استفاده از شبکه های اجتماعی. بدین ترتیب به جای آنکه یک پیغام را به عنوان نمونه 20 هزار بار پخش نمایید می توانید با انتشار تنها هزار بار به این افراد بازخوردی 20 هزارتایی برای پیام تبلیغاتی خود داشته باشید.

در آخر اگر بخواهیم مطالب فوق الذکر را جمع بندی نماییم باید بگوییم استفاده از هنر، خلاقیت و دانش ابزار های مفیدی هستند که در کنار بهره مندی از اطلاعات کافی از جامعه هدف می توانند به طرح ریزی برنامه های تبلیغاتی بلند مدت و هدفمند بیانجامند. که تبلیغات زبانی محور اصلی آن را تشکیل می دهد. اما باید در نظر داشته باشید که از سایر تبلیغات از چاپی و آنلاین نباید غافل شد. گاهی اوقات ارائه یک کارت ویزیت در مغازه، یا چاپ تراکت برای پخش در سطح محل، و یا حتی چاپ بنر برای تبلیغات محیطی می تواند موثر و مکمل کار شما باشد. به طور کلی در این دو مقاله به ابعاد گوناگون تبلیغات زبانی پرداختیم و موارد زیر را مفصلا بیان نمودیم:

  1. انواع روش های انتقال اطلاعات
  2. اصول تبلیغات زبانی گرایس
  3. کنش های گفتاری سرل
  4. تبلیغات دهان به دهان
  5. مزیت های تبلیغات زبانی
  6. چگونگی تبلیغات زبانی
  7. تبلیغات زبانی در انتشار محصولات آینده
  8. شناسایی مشتریان با نفوذ
  9. شناسایی مخاطبین هدفمند
  10. و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *