تبلیغات

تبلیغات شبکه های اجتماعی

تبلیغات شبکه های اجتماعی

امروزه با گسترش کسب و کارها تبلیغات حوزه وسیعی را در بر می گیرد. از تبلیغات تلویزیونی تا تبلیغات محیطی همانند استفاده از کارت ویزیت ساده در مغازه، و یا پخش تراکت تبلیغاتی و یا چاپ لیبل و نصب آن در سطح شهر و یا محصولات تولیدی؛ همه جا را در بر گرفته است.

کانون چاپ و تبلیغات صبح آگهی با بیش از دو دهه تجربه در زمینه چاپ آگهی نامه و تبلیغات چاپی ثابت نموده است در حوزه چاپ و مشاوره تبلیغاتی از عملکردی مطلوب بهره می برد. این کانون در چند سال اخیر اقدام به راه اندازی بخش دیجیتال مارکتینگ نموده است تا تبلیغات خود را گسترش دهد و بستری تازه برای مخاطبان و مشتریان این شرکت ایجاد نماید تا بتوانند محصولات خود را به مخاطبان بیشتری معرفی نمایند. این بخش انواع خدمات بازاریابی آنلاین و آفلاین از جمله تبلیغات شبکه های اجتماعی را با کیفیتی برتر ارائه می دهد.

امروزه بازاریابی آنلاین به سبب گستردگی و پیشرفت اینترنت بسیار همه گیر شده است و از آنجا که اغلب مخاطبان به نوعی ساعات زیادی صرف استفاده از این فضا می نمایند. استفاده نکردن از تبلیغات اینترنتی و تبلیغات شبکه های اجتماعی اشتباه بزرگی خواهد بود. سبکه های اجتماعی نیز امروز بسیار متنوع شده اند و هر یک ارائه دهنده خدماتی انحصاری می باشند. به طور نمونه توییتر یکی از این شبکه های اجتماعی می باشد که در ابتدا تنها فضایی برای عرضه مطالب کوتاه بوده است و یا اینستاگرام و پینترست تنها فضایی برای درج عکس در اختیار کاربران قرار می دادند. این شبکه ها با گذر زمان تغییراتی نمودند و شبکه های تازه ای نیز ایجاد شدند که کاربران جدیدی را جذب نمودند.

دیجیتال مارکتینگ

لازم به ذکر است دیجیتال مارکتینگ بخش های مختلفی دارد که در مقاله ای با این عنوان به آن ها اشاره نمودیم. کانون چاپ و تبلیغات صبح آگهی نیز این خدمات را که مهم ترین آن ها در لیست زیر فهرست شده اند به بهترین نحو به انجام می رساند:

  1. طراحی سایت
  2. پشتیبانی سایت
  3. سئو
  4. ساخت شبکه های اجتماعی
  5. پشتیبانی شبکه های اجتماعی
  6. ساخت کاتالوگ دیجیتال
  7. ارسال پیامک انبوه
  8. ساخت تیزر شبکه های اجتماعی
  9. تبلیغات اینترنتی در سایت ها و وب سایت ها
  10. و …

برخی از مخاطبان و مشتریان این کانون دلیل استفاده از تبلیغات اینترنتی را به درستی درک نکرده اند و سوال دارند چرا باید از تبلیغات شبکه های اجتماعی استفاده نمایند و یا سایت به چه کارشان می آید. پاسخ این سوال چندان پیچیده نمی باشد. در واقع همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره نمودیم فراگیری اینترنت باعث شده اغلب افراد زمان بسیار زیادی را به استفاده از گوشی های هوشمند اختصاص دهند. یا به طور کلی استفاده از رایانه و اینترنت یک امر روزمره شده است. در این وادی بخش عمده ای از مخاطبان شما نه در بازار و خیابان که پشت سیستم های خود قرار دارند و یا در حال سرکشی به شبکه های اجتماعی در گوشی های موبایل خود می باشند.

چرا شبکه های اجتماعی؟

حال این افراد چگونه می توانند پیام های تبلیغاتی شما که در کوچه و خیابان که به وفور یافت می شوند را ببینند؟ در واقع برای جذب این افراد و تبدیل آن ها به مشتریان دائمی چه راهی بهتر از ورود به فضایی که آن ها زمان زیادی را در آن می گذرانند؟ این فضا یک بستر مناسب جهت معرفی محصول و برند تبلیغ کنندگان به کاربرانی می باشد که زمان های زیادی را در این شبکه ها سپری می نمایند. در حقیقت حتی افرادی که زمان اندکی از اینترنت و شبکه های اجتماعی استفاده می نمایند هم می توانند مخاطب تبلیغات شما گردند. لذا تبلیغات شبکه های اجتماعی را دست کم نگیرید.

از طرفی دیگر آمار جهانی نشان می دهد برخی از شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک بیش از یک میلیارد کاربر دارند. آیا تبلیغ در فضایی که بازدید و بازخورد فراوانی برای شما به همراه خواهد داشت کاری عاقلانه به حساب نمی آید؟ در این راستا امروزه بازاریابی آنلاین و تبلیغات دیجیتالی بسیار رواج یافته اند و مهم آن است که کدام یک این کار را به صورت اصولی و حساب شده انجام می دهد. در ادامه این مقاله به معرفی چند نمونه از بزرگترین و محبوب ترین شبکه های اجتماعی در ایران و جهان می پردازیم و انواع تبلیغات در آن ها را بررسی می نماییم.

انواع تبلیغات شبکه های اجتماعی

اغلب شبکه های اجتماعی امروزه امکان انتشار عکس و فیلم را در اختیار کاربران خود قرار داده اند. این شبکه ها که بر روی گوشی های هوشمند به صورت اپلیکیشن و بر روی رایانه های خانگی به صورت صفحات وب قابل دسترسی می باشند از تنوع بسیار بالایی برخوردار می باشند. مهم ترین این شبکه های اجتماعی عبارتند از:

  1. فیسبوک
  2. اینستاگرام
  3. توییتر
  4. پینترست
  5. گوگل پلاس
  6. تلگرام
  7. واتس آپ
  8. یوتیوب
  9. لینکدین
  10. آپارت
  11. و …

البته این شبکه های اجتماعی با گذر زمان دچار تغییراتی شده اند و برخی از آن ها روزگاری محبوب بوده اند و بعد یا از دور خارج شدند و یا از محبوبیت اولیه خود بسیار دور شده اند. به طور نمونه شبکه های اجتماعی زیر روزگاری از شبکه های پر کاربر در ایران به حساب می آمدند:

  1. وایبر
  2. لاین
  3. ویچت
  4. بی تالک
  5. تلگرام
  6. گوگل پلاس
  7. و …

تاریخچه برخی شبکه های اجتماعی در ایران

اگر به خاطر داشته باشید شبکه های ویچت، لاین و وایبر روزگاری در ایران بسیار پر استفاده بودند اما با روی کار آمدن اپلیکیشن های برتری همچون تلگرام این شبکه ها با مرور زمان از میدان به در شدند و تلگرام چندین سال به عنوان برترین و پر مخاطب ترین شبکه اجتماعی در ایران شناخته می شد. اما پس از اعمال فیلترینگ بر روی این شبکه اغلب کاربران تلگرام از این شبکه اجتماعی خارج شدند و بسیاری از آن ها به شبکه های دیگری چون واتس آپ، ایمو و … روی آوردند. بدین ترتیب شبکه اجتماعی واتس آپ در حین ناباوری به یکی از پر کاربر ترین شبکه های مجازی در ایران تبدیل گردید. از طرفی اینستاگرام با افزودن قابلیت های خود مانند درج استوری و یا پخش فیلم و چت مستقیم توانست جایگاه محبوب تری نسبت به گذشته نزد ایرانیان به دست آورد.

امروزه یکی از شبکه های اجتماعی پر طرفدار در ایران که بستر مناسبی برای انواع تبلیغات شبکه های اجتماعی به حساب می آید اینستاگرام می باشد. کانون چاپ و تبلیغات صبح آگهی نیز در این بخش با استفاده از افراد با تجربه و کاربلد توانسته شبکه های اجتماعی مخاطبین خود را به خوبی طراحی و پشتیبانی نماید.

اگر پا را کمی فراتر بگذاریم و از مرز های ایران خارج شویم خواهیم دید تفاوت زیادی در استفاده از شبکه های اجتماعی گوناگون در کشور های مختلف به چشم می آید. به طور نمونه فیسبوک پر طرفدار ترین شبکه اجتماعی در سرتاسر جهان می باشد. اما این شبکه در ایران چندان پر طرفدار نمی باشد. در پارت بعدی این مقاله به این شبکه و سایر شبکه های اینترنتی مناسب تبلیغات می پردازیم.

فیسبوک

فیسبوک در شبکه های اجتماعی بسیار پرطرفدار می باشد. این شبکه مهم ترین شبکه اجتماعی در فضای وب به حساب می آید. از آنجا که این شبکه از محبوبیت بالایی برخوردار است و روزانه اطلاعات انبوهی در آن جابه جا می شود می توان ادعا نمود بستر بسیار مناسبی برای تبلیغات در اختیار تبلیغ کنندگان قرار داده است. فیسبوک از مخاطبان و کاربران خود اطلاعات شخصی ای را طلب می نماید و این اطلاعات در بانک اطلاعاتی این شبکه موجود می باشند. از این رو تبلیغ کنندگان می توانند تبلیغات خود را به صورت هدفمند برای قشر خاصی از مخاطبان ارائه نمایند.

  • فیسبوک با بیش از ۲ میلیارد کاربر به طور قطع بزرگترین و محبوب ترین شبکه اجتماعی به حساب می آید.
  • تعداد بالای کاربران این شبکه اجتماعی باعث شده فیسبوک به بستری مناسب برای تبلیغات تبدیل گردد.
  • این شبکه اجتماعی اگرچه در ایران با فیلترینگ رو به رو شده است اما همچنان مورد استفاده بسیاری از کاربران می باشد.
  • به طوری که تبلیغات زیادی در این شبکه روزانه انتشار می یابد.
  • تبلیغات شبکه اجتماعی فیسبوک به صورت متن، فیلم، عکس و … قابل انتشار می باشد.
  • به طور کلی بسیاری از حساب های کاربری این شبکه به جهت تبلیغات ایجاد شده اند.
  • این حساب های کاربری با جذب مخاطبان انبوه فضایی عالی برای تبلیغات را در اختیار کاربران قرار داده اند.

یوتیوب

پس از فیسبوک، یوتیوب بزرگترین شبکه اجتماعی می باشد. این شبکه که بستری برای قرار دادن ویدیو در اختیار کاربران قرار داده است با بیش از یک و نیم میلیون کاربر بی شک یکی از بزرگترین شبکه های اجتماعی به حساب می آید. یوتیوب بدون تردید بزرگترین سایت و شبکه پخش ویدیو در جهان می باشد. در این شبکه انواع ویدیو قابل دسترسی می باشد و از آنجا که کاربران این ویدیو ها را در این شبکه قرار داده اند تنوع آن ها بسیار زیاد می باشد. بازدید های بالای این شبکه باعث شده یوتیوب فضایی عالی برای تبلیغات در اختیار تبلیغ کنندگان قرار دهد. به طور کلی تبلیغات شبکه یوتیوب غالبا به صورت ویدیوهایی چند ثانیه ای در ابتدا یا انتهای ویدیو های این کانال پخش می گردند.

واتس آپ

واتس آپ یکی از شبکه های اجتماعی می باشد که در سال های اخیر و پس از فیلتر شدن تلگرام در ایران بسیار پیشرفت نموده است. این شبکه به نوعی جایگزینی برای تلگرام بوده است. اما شبکه واتس آپ در جهان بسیار محبوب تر از تلگرام می باشد و کاربران بسیار بیشتری دارد. این شبکه از امنیت بالایی برخوردار می باشد و اطلاعات کاربران را به صورا محرمانه حفظ می نماید. واتس آپ نیز کاربران زیادی در ایران جذب نموده است. از این رو مورد توجه فعالان حوزه تبلیغات دیجیتالی و اینترنتی قرار گرفته است. گروه های ایجاد شده در این شبکه امکان تبلیغات شبکه های اجتاماعی را برای شما میسر ساخته است به طوری که می توانید با انتشار تبلیغات خود مخاطبان زیادی را از برند خود آگاه نمایید.

آپارات

آپارات یک شبکه اجتماعی ایرانی می باشد که اگرچه شبکه های مشابهی نیز دارد اما به دلیل کاربران بالایی که در ایران دارد بسیار محبوب تر از امثال مشابه می باشد. در واقع آپارات نسخه فارسی شده یوتیوب می باشد. این شبکه رویکردی مشابه یوتیوب را در ایران به عهده دارد. تبلیغات شبکه آپارات نیز به تقلید از یوتیوب بوده و به طور مشابه انجام می گیرد. این سایت در رنک الکسا جزء چند سایت برتر ایران به حساب می آید و به دلیل بازدید بالایی که دارد تبلیغات در آن به خوبی دیده می شود.

تلگرام

تلگرام یکی از شبکه های اجتماعی محبوب در ایران می باشد. این شبکه اجتماعی که در روسیه ساخته شده است به طور کلی در جهان چندان محبوب نمی باشد اما به دلیل امکانات زیادی که در اختیار کاربران خود قرار داده بود به محبوب ترین شبکه اجتماعی در ایران تبدیل گردید. تلگرام به شما امکان ساخت گروه و کانال هایی را می داد که می توانستید افراد زیادی را جذب آن ها نمایید. جذابیت کانال شما برای مخاطبان باعث افزایش کاربران شما می گردید و کانال هایی که از تعداد کاربران بالایی برخوردار بودند بستری عالی برای تبلیغات به حساب می آمدند. از محبوبیت این شبکه اجتماعی پس از فیلترینگ در ایران بسیار کاسته شد به طوری که اغلب کاربران یا از آن خارج شدند و یا بسیار کمتر از گذشته از آن استفاده می نمایند. تبلیغات شبکه اجتماعی در این شبکه بسیار رواج یافته بود.

1 دیدگاه در “تبلیغات شبکه های اجتماعی

  1. saeid گفت:

    کاملا درسته امروزه تبلیغات دیجیتال به شدت رونق گرفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *